UMUT FAKİRİN EKMEĞİ VE MEMET YE!...

Fehmi KETENCİ 24 Tem 2016

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Yıllardır umudunu iş ilanlarına bağlayan bir toplumuz. İşsiz kalırız, ilk başvuracağımız şey gazetelerin iş ilanı sayfaları.

Yıllardır umudunu iş ilanlarına bağlayan bir toplumuz. İşsiz kalırız, ilk başvuracağımız şey  gazetelerin iş ilanı sayfaları. İşimizden memnun değiliz yine aynı yöntemle iş bulmaya çalışırız ve o ilanlardan medet umarız. Bazı gazetelerin bu tür sayfaları o işler için biçilmiş kaftan. Hem eleman arayanlar hem de eleman olmak isteyenler o tür ilan veren gazetelerle beslenirler. Sosyal yaşamın vazgeçilmez güncel olgularıdır iş ilanları. Zaman zaman o kadar ciddiye alınmışlardır ki o işi yaparak kimliğini kazanmış bir çok yayın organı vardır. Günümüz gazetelerinden birçoğu, yıllardır bu tür küçük ilanlarıyla milyonların umut kapısı olmuştur. İş arayanlar, eleman arayanlar, satılık malları, eşyası olanlar, eşya, emlak her hangi bir şey satın almak isteyenler hep bu ilanlara sarılmışlar ve isteklerini gerçekleştirebilmişlerdir.

Bu tür ilanlar zaman zaman mizah dergilerinin vazgeçilmez konuları haline gelmiş geyik muhabbetlerinin manşetinde yer almışlardır. Bugün konumuz biraz da mizah ve gazete sayfalarına yansıyan küçük ilanlarla geyik yapalım dedik ve aşağıdaki küçük ilan metinleri ortaya çıktı. Bu tür ilanları yayınlayan ve umut bağlayanlara sözümüz yok. Yaptıklarına da saygı duyuyoruz...  Dedik ya burada yazdıklarımız tamamen espri... Umut fakirin ekmeği, ye memet ye!... Yıllardır gazetelerdeki ilanlara bel bağlayarak, iş bulmaya çalışanları ve yaşadıkları heyecanları gözlemlediğimizde ortaya çıka tirajikomik durumlardan vazife çıkardık ve bunu biraz mizahi bir yaklaşımla dile getirmeye çalıştım.. Şunu itiraf etmeliyim ki; zaman zaman çeşitli nedenlerle herkes gibi ben de gazeteler seri ilanlar sayfalarındaki bu ilanlardan medet ummadım değil..

Hatta bazan bu ilanlar arasında sörf yaparak ilginç bulduklarımızdan, çalıştığımız gazetelerde esprili haberler yaptığımız da olmuştur. Gazeteler seri ilan sayfalarında yer alan bu ilanlar tam bir mizah kaynağıdır.

İşte gazeteler Seri İlan sayfalarına yansıyan ilanların mizahi dille yansımış halleri;

Resim bölümü mezunu, yüksek lisans yapmış eleman:

- Tabela boyayacaksın!

Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek elemanlar;

- Her akşam mesaiye kalacaksın, imanını gevretecez.

Sektöründe lider olan bir firmada çalışmak üzere fizyoterapi ve fizik tedavi eğitimi almış elemanlar alınacaktır:

- Erkekler hamamına tellak aranıyor.

Sektöründe lider olan bir firmada çalışmak üzere iyi, tahsilli elemanlar aranıyor:

- Kulunuz köpeğiniz olayım kurtarın bizi, batıyoruz.

Analitik düşünme yeteneğine sahip elemanlar

- Bizim patron çok fantastik bi tip, ağzınla kuş tutmanı bile isteyebilir ona göre. Başvuranlarda özellikle bu beceri tercihimizdir.

Bilgisayar ve internetten anlayan, sınırsız hayal gücüne sahip arkadaşlar aranıyor.

- Internet cafe beklicen koçum, ortamlara akıcan, gelenlerle counter strike felan oynucan, quake'e 4. olcan, ne diyosun?

Yaratıcı:

Accık yetenekli tasarımcılar aranıyor:

- Teknik ressam tercih sebebidir, ne de olsa önüne katalog koyuyoruz,

tasarımcıya verecek paramız yok.

Liderlik vasıflarına sahip elemanlar:

- Uzun boylu, iri yarı, tercihen gür bir sese sahip olanlar birinci tercih.

Uzay merkezimizde çalışmak üzere tecrübeli manifaturacılar aranıyor:

- Paramız bol, ilan verip zaman dolduruyoruz, kısacası; dalga geçiyoruz.

İstanbul içinde servis yapan araçlarımız için deneyimli şoförler aranıyor.

- İki yıl yarış ve co-pilotluk deneyimi, agresif, teslim aldıkları şeyi tek parça olarak teslim edecek karakterde olanlar tercih sebebidir.

DİP NOT;

Bu ilanların gerçek ve tüzel kişilerle hiç bir ilgisi yoktur. Tamamen hayali kahramanları anlatmaktadır. Üzerinize alınmayınız lütfen.