Ufuk Gazetecilik A.Ş. için ziyaretçilerine ait kullanıcı bilgilerinin güvenliği; en az sağlanan haber okuma deneyimi kadar önemlidir. Bu doküman, sistemin bilgi güvenliği ile ilgili olarak kullanıcıları bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır.

Kullanıcı Verilerinin Kaydedilmesi ve Güvenliği
Siteyi ziyaret eden kullanıcılara (ZİYARETÇİ) ait hiçbir özel veri kayıt altına alınmamaktadır. Ziyaretçilerin site kullanıma dair veriler ancak anonim olarak site gezinme deneyimini geliştirmek amacıyla kaydedilebilmektedir. Siteye kayıt olan kullanıcılara (ÜYE) ait kullanım verileri ise, kendi kullanım tercihlerini belirleyebilecek seçenekleri sunmak amacıyla kaydedilmektedir.

ÜYE’nin sistemde hesap oluşturulması esnasında paylaştığı bilgilerin güvenliği Ufuk Gazetecilik A.Ş.’nın sorumluluğundadır. Sistemde kayıtlı ÜYE bilgileri şifrelenerek kaydedilmekte, olası bir dolandırıcılık ya da saldırı tehdidine karşı güvenli bir şekilde saklanmaktadır.

ÜYE’nin sisteme kayıt olurken oluşturacağı hesap bilgileri ve şifreleri kendisine özeldir, başka kişi ya da kuruluşlarla paylaşılamaz. Bu konudaki ihmali ya da kusurundan ÜYE bizzat kendisi sorumludur.

Kullanıcı Verilerinin Bilgilerinin Kullanımı
ZİYARETÇİ ve ÜYE’nin sistem üzerindeki kullanım verileri, daha iyi bir kullanıcı deneyimi geliştirme çalışmaları ve sistem iyileştirmelerinde referans veri olarak kullanılabilmektedir.

Ayrıca kullanım verileri; sistem geliştirme süreçlerinde istatistiksel bilgi sağlaması açısından anonim olarak kaydedilebilir, 3. kişi ve kuruluşlarla paylaşılabilir.

Siteye üye olurken paylaşılan ya da daha sonraki süreçlerde belirtilen kullanım tercihleri, site üzerindeki içeriklerden daha kolay yararlanılabilmesi için dikkate alınır. Sitenin kullanıcı tercihlerine göre şekillenen dinamik alanlarında, içerikler kullanıcı tercihlerine göre öncelikli olarak sunulabilmektedir.

Kullanıcı Bilgilerinin Paylaşımı
ÜYE tarafından siteye üye olurken belirlenen (veya ilişkilendirilen sosyal medya hesaplarında yer alan) “kullanıcı adı” gibi bilgiler, sadece site üzerinden gerçekleştirilen paylaşım ve yorumlar gibi işlemlerde tüm kullanıcılara açık olarak gösterilmektedir. Bunun dışındaki kullanıcı ve kullanım verileri sistem üzerinde güvenli bir şekilde saklanmaktadır.

Ufuk Gazetecilik A.Ş., ZİYARETÇİ veya ÜYE’nin site üzerindeki yasal işleme sebebiyet verecek faaliyetleri sonucu resmi makamlardan gelecek talepler karşısında, kullanıcı ve kullanıma ilişkin verileri ilgili makamlar ile paylaşma hakkını saklı tutar.

Her türlü öneri, değerlendirme ve şikâyetlerinizi bizimle paylaşmanızdan memnuniyet duyarız. Öneri ve görüşlerinizi bilgi@yenibirlikgazetesi.com adresine iletebilirsiniz.