Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı'nda seçim Pilotlar, yönetim için dört listeyle yarışıyor

Musa ALİOĞLU 28 Nis 2024

Musa ALİOĞLU
Tüm Yazıları
Kısa adı PİL-VAK olan, Türkiye Havayolu Pilotları Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 15'inci seçimli olağan genel kurul toplantısı 28 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Konuyla ilgili olarak Türkiye Pilotlar Vakfı Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı A Kapısı yanındaki SHGM - Türk Sivil Havacılık Akademisi binasında saat 09.00'da başlayacak olan genel kurul 17.00'de sona erecek.

24 Nisan’da Vakıf Merkezi’nde yapılan ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için, ikinci toplantıda karar nisabı toplantıya katılanların salt çoğunluğu olacak. Üç yıllık bir dönem için 2027 yılına kadar görev yapacak Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçileceği genel kurulda vekaleten oy kullanılabilecek.

Genel Kurul’da, Başkanlık görevini üç yıldan bu yana yürüten Sabri Duman bu seçimde de ekibiyle birlikte başkan olabilmek için aday olduğunu açıkladı.

Yönetim Kurulu için dokuz asil- dokuz yedek üye ve Denetim Kurulu için de üç asil ve üç de yedek üyeden oluşan dört ayrı liste şu isimlerden oluşuyor.

BEYAZ LİSTE: Başkan Sabri Duman, Yönetim Kurulu: Fehmi Kale, Aykut Işıkoğlu, Halil Emir, Oğuzhan Tınç, Rabia Baydar, Erhan Özkepapçı, M.Kağan Küçük, M. Levent Öge. Denetim Kurulu -Başkan Bülent Ecevit Sarıca, Korhan Köseoğlu, Işıl Aktan Tınç.

KIRMIZI LİSTE: Başkan Kemal Bülent Edalı, Yönetim Kurulu; Nuri Savık, Murat Özbahar, Tuncay Tolonay, Atay Rüştü Munanoğlu, Mehmet Yücelsin, Berkan İzci, Tuna Berk Kıyan, Hatice Görünmez. Denetleme Kurulu-Başkan Halil Erdal Ateş, Tezcan Bozkurt, İbrahim Biçen.

TURUNCU LİSTE: Başkan İsmail Bingöl, Yönetim Kurulu: Bahadır Zobu, Metin Sevinç, Ayhan Eken, Erkan Elmas, Murat Karakaş, M.Akif Akpınar, M. Samet Kütük. Denetleme Kurulu-Başkan Tuğkan İnan, Türker Miçozkadıoğlu, Fatih Osman Gezmek.

MAVİ LİSTE: Başkan Tolga Hakan Çakıter, Yönetim Kurulu: İlker Akkara, Veysel Dilaver Çetin, Özcan Özkardaş,

Gökhan Kaya, Uğur Demiröz, Ahmet Şensivas, Bahtiyar Demirel. Denetim Kurulu-Başkan Savaş Şen, Recep Demirkaya, Özkan Danyıldız.