Türkiye'nin 100 yıllık sivil havacılık mazisine baktığımızda 1980'lerdeki gelişmelerin semeresini şimdilerde aldığımızı söyleyebiliriz. Havacılıkta askeri alandan, sivile geçişimizin hikayesi birçok zorluklarla doludur.
Havacılık sektöründeki ticari kurum ve kuruluşlar ellerindeki ekonomik gücü iyi kullanarak söylemek istedikleri her şeyi sözlü, yazılı ve görsel medyada dile getirip, hak ve çıkarlarını en etkili şekilde savunup, empoze etmektedir.
Kısaca HTK-SEN diye adlandırılan Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası, son dönemlerin en dikkat çeken emekçi örgütlenmesi olarak göze çarpıyor.
Havacılık konusunda analitik inceleme yapan Cirium adlı şirket, 2024'ün ilk altı ayında, önemli havalimanlarının varış noktalarının sayısını belirleyen bir liste yapmış.
Türkiye'de ne üzücü ki, havalimanları iç politikada polemik konusu olmaya devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, geçenlerde SGK borçlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni Makine Mühendisi olarak bitiren Mustafa Sani Şener, kendi şirketi Sera Group ile Atatürk Havalimanı'nın özelleştirme ihalesine hazırlanan TAV (Tepe-Akfen-Vie) Group ortağı olarak havacılığa adım attı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve 09 Temmuz 2024'te Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 7519 numaralı kanununla Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda bir takım değişiklikler yapıldı. Gazeteler yapılan bu değişikliği "Aranmak istemeyen yolcular artık uçağa binemeyecek" şeklindeki başlıklarla haber yaptılar. Zaten öyle idi, ama arada bir fark var.