ANLI ŞANLI FUTBOL LİGİMİZ AĞUSTOSTA BAŞLIYOR!...

Fehmi KETENCİ 21 Tem 2016

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Spor Toto Süper Ligimiz'in 2015-2016 geçtiğimiz sezonu ardında, çözüm bekleyen, yanıt bekleyen bir çok sorun ve bir çok soru işareti bırakarak, Beşiktaşı'ın şampiyon olarak ipi göğüslemesi ile sona erdi..

Spor Toto Süper Ligimiz’in 2015-2016 geçtiğimiz sezonu ardında, çözüm bekleyen, yanıt bekleyen bir çok sorun ve bir çok soru işareti bırakarak, Beşiktaşı’ın şampiyon olarak ipi göğüslemesi ile sona erdi..  Bu sezonla ilgili konuşulacak, konuşulması gereken çok şey vardı ama sezon bitiminden hemen sonra 10 haziran-10 Temmuz  2016  tarihleri arasında yapılan EURO 2016 Avrupa  Futbol Şampiyonası gruplarına kalan Milli Futbol Takımımızın şampiyonaya katılıyor olması nedeniyle sezon değerlendrilimesi tam olarak yapılamadı veya yapılmadı.. Konuşulacak çok şey vardı dedik; hakemlerin yaşadıkları başarısızlıklar, yönettikleri sorunlu karşılaşmalar, hiç bir kulübün hakemlerden memnun olmamaları, yaşanan bir kaç önemli konunun aydınlatılamaması, takım taraftarlığının giderek fanatikleşmesi, cepheleşmesi hiç gündeme getirilemedi..

Sonucun ne olduğunu biliyoruz.

Yaşananlardan ders almadığımızın en güzel örneklerinden biridir UEFA 2016’da düştüğümüz durum. “Biz biliyoruz, bizim yaptığımız doğrudur” diyerek etrafımızda olanlardan ders almak gibi bir erdemi gösteremediğimiz, kendi öz eleştirimizi yapamadığımız için vardığımız sonuçtur  bu. Sorunlar  yumağı  2015- 2016 Futbol Sezonumuzda yaşanan bir çok şeyi analiz edemediğimiz, sorgulayamadığımız gibi, aynı şeyi EURO 2016 da vardığımız sonuçların analizini de es geçerek sürdürmeye çalışıyoruz. EURO 2016  bize neler gösterdi, neler yaşattı? Biz Avrupa futbolundaki  çok net göstermiş olmasına rağmen, bu konuyle ilgili dişe dokunur hiç bir analiz, hiç bir özeleştiri yapılmadı..

EURO 2016’nın en kötü futbol  oynayan takımı olarak dillendirildik, bu bizi hiç mi rahatsız etmemiş, anlaşılır  gibi değil.. Bu konunun sorumluları; başta Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takımlar Teknik sorumlusu Fatih Terim ve Teknik Ekibi ve son olarak da kendilerine yakışanı yapmayan, futbolcularımız ne diyorlar, bu başarısızlıkları için hiç özeleştiri yaptılar mı, Türk Futbol Kamuoyuna olan sorumlulukları gereği yapmaları gerekenin ne olduğunu hiç düşündüler  mi? Şimdiye dek; suskun kaldıklarına göre, bunların hiç birini yapmadılar. Milli Takımımızın bu şampiyonada geride bıraktığı ve birazcık konuşulanı;  başta Milli Takımlar sorumlusu Fatih Terim ve futbolcuların, prim rakamları ve süpekülasyonlarıdır.  Bunlar konuşuldu diye kimse, kimseye kızmasın. Bu konuşulanlarla ilgili bilgileri veya dedikodu diyorlarsa dedikoduları yaratanların kimler olduğuna baksınlar bir kere.  Ama her zaman olduğu gibi, bu konuda da söylentilerin rüzgarına kapılmışiz  gidiyoruz.. Federasyon suskun, Fatih Terim  suskun ve adından sözedilerek öne çıkan futbolcular suskun.  Herkes üç maymunu oynuyor. Suskun kalanların, ortada dolaşan söylentilerden dolayı kimselere kızmaya hakları da yok..  Tüm bu başarısızlıkları sırtımızda taşıyarak, görünen o ki, aynı anlayış, aynı teknik ekiple 2018 FIFA Dünya Şampiyonası’na hazırlanacağız.

İşte böylesi bir ortamda Spor Toto Süper Lig, Turgay Şeren Sezonu Futbol Lig maratonumuz start verecek. 2016- 2017 Futbol Lig fikstürü belli oldu. 19 Ağustos 2016 Cuma günü başlayacak “anlı şanlı” ligimiz, dilerim yaşadığı sorunlarından arınmış, futbol anlaıyşıyla yenilenmiş, Avrupa Futbolu’nda iz bıraktığımız yerimizin kötü etkilerinden sıyrılmış ve ders almış olarak iyi bir sezon geçirir.. Umarım, EURO 2016’da gruplardan çıkan takımları, özellikle de; Dünya sıralamasında  bizlerden çok geride olan İzlanda ve Galler’in EURO 2016’da gösterdiği  performansı  iyi analiz eder,  futbolumuz, üzerindeki kötü imajı ortadan kaldırabiliriz.. Yeni  futbol  sezonumuz bazı düzenlemelerle başlayacakmış, umarım asıl yapmamız gerekenleri, çözüm bekleyen sorunları unutup bu kuramsal düzenlemelerle yetinmeyiz.