DÖNÜŞÜMDEN YANSIMALAR YENİ İSTANBUL MODERN'E DOĞRU

Sanatı, sanatçıyı, sanatseverleri sergileriyle besleyen ve ülkemizin ilk modern, çağdaş sanat müzesi olma özelliğini taşıyan İstanbul Modern, Karaköy'deki yeni binasının açılışı için gün sayıyor.

Cumartesi 14 Mayıs 2022 02:20
'VİOLA DA GAMBA'YI İLK CD DÜKKANINDA DUYDUM'

Viola da gamba'nın uluslararası yıldızı Maddalena Del Gobbo, enstrümanının narin ve büyülü sesini müzikseverlerle paylaşmak üzere CSO ADA ANKARA sahnesine konuk oluyor. Maddalena Del Gobbo, konser öncesinde sanat yaşamını anlattı.

Perşembe 12 Mayıs 2022 02:15
'KADIN YÖNETMENLERE ULUSLARARASI BİR ALAN AÇIYORUZ'

Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve her yıl daha da güçlenen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nin direktörü Gülten Taranç, festivali değerlendirdi.

Salı 05 Nisan 2022 02:15
İSTİKBALİNİ GÖKLERDE GÖREN KADIN: MADELET - 4: ALMANYA'DAN LİYAKAT NİŞANI

Bir yaşayan havacılık efsanesi olan Madalet Grabbe Başusta, bu alandaki başarılarını dünya çapında kazandığı ödülleriyle tescilledi. İş dünyasında da dünyaya adını duyuran Başusta, ülkesine, halkına olan duyarlılığıyla da Türk kadınına rol model oldu.

Çarşamba 30 Mart 2022 02:15
İSTİKBALİNİ GÖKLERDE GÖREN KADIN: MADELET - 3: "BİR TÜRK KADINININ BAŞARI HİKAYESİ"

Madelet Grabbe Başusta, havacılık hayatına yön verecek, başarısını bir Türk kadını olarak dünyaya duyuracak adımı atmıştı. İzzet Ağabeyi (Eryoldaş) onu Sabiha Gökçen'in yetiştirdiği dört kadın pilottan biri Edibe Subaşı (Kutucuoğlu) ve Nezihe Viranyalı ile tanıştıracaktı.

Salı 29 Mart 2022 00:00
İSTİKBALİNİ GÖKLERDE GÖREN KADIN: MADELET - 2: MADAM MARGA BALE OKULUNU MADELET'E DEVREDECEKTİ

Türkiye'nin adını 'ilk'lerle dünyaya duyuran, Türk kadınının havacılıkta üstün başarılara imza atabildiğini ispatlayan sıra dışı bir hayat hikayesini kaleme alan Madelet Grabbe Başusta ve eşi Hüseyin Başusta, bu romanda, inancın, azmin, cesaretin ve her şartta pes etmeyen öz güven sahibi idealist bir kadının hayatının yanı sıra, 1963 yılında Almanya'ya yerleştiğinde, bir toplantıda yaptığı konuşmasında "bir Türk bayanın da uluslararası arenada boy göstermesi mümkündür" sözünü hayatı boyunca amaç edinen ve yıllar önce söylediği bu sözünü gerçekleştirebilmiş, cesur ve yaratıcı bir kadının  zaferini de anlatıyor... 

Pazartesi 28 Mart 2022 02:15
İSTİKBALİNİ GÖKLERDE GÖREN KADIN: MADELET - 1

Madelet "adalet" demekti ve 7 yaşında yetim kalacaktı Madelet. Ama sonrasında dünyanın sayılı pilotları arasında yer alacak ve kadın jet pilotlarına yol açmakla kalmayacak, "Sen kızsın yapamazsın " sözünü tersine çevirip Cumhuriyet kadınlarına ilham olacaktı.

Pazar 27 Mart 2022 14:15
'ULUSLARARASI TİCARETTE EN ÖNEMLİSİ İSTİKRAR'

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), en çok ihracatı yapan 100 üyesini, Gaziantep'te düzenlediği "İhracatın Yıldızı" töreniyle ödüllendirdi. GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci, uluslararası ticarette istikrarın gerekliliğine vurgu yaparak hammaddeye, taşımacılığa ve insana olan yatırımın önemine dikkat çekti.

Salı 28 Aralık 2021 02:10