DİRİLİŞ

ANIL KARTAL 10 May 2024

ANIL KARTAL
Tüm Yazıları
Hayat bazen beklenmedik dönemeçlerle doludur. 2017 Nisan: EuroLeague tarihinde deplasmanda ilk iki playoff maçını kazanan ilk takım Fenerbahçe.

2024 Mayıs: EuroLeague tarihinde, playoff serisinin beşinci maçını deplasmanda kazanan ilk takım yine Fenerbahçe.

 

FENERBAHÇE BEKO, 6. KEZ EUROLEAGUE’DE FINAL-FOUR’DA

 

Sezon ortasında takımdaki oyuncuların kalitesini sorgulayan Fenerbahçe taraftarı, şimdi Final Four'u kutluyor. Bunda şüphesiz en büyük pay, kendi kurmadığı kadroyu ayağa kaldıran Saras Jasikevicius ve Mecburiyetten takımda tutulan Nick Calathes'a aittir.

 

Ağustos sonu 'Nick Calathes planlarımızda yer almıyor.'

 

Mayıs başı: Nick Calathes, uzatma dakikalarında iki üçlük isabeti bulduktan sonra Final Four'u getiren isim oluyor.

 

Kendi kurmadığı takımı sezon içinde alan hocaların bahanesi genellikle aynıdır: 'Bu takımı ben kurmadım, oyuncu kalitesi yetersiz' gibi bahaneler. Saras, ilk geldiği günden beri bu tür bahanelerin arkasına saklanmadı.

 

Sakatlar mı dersiniz, sakat sakat oynayan oyuncular mı, yoksa uzun rotasyonun sıkıntılı olması mı? Sezon genelinde istikrarlı oynayan 2-3 oyuncusundan Motley, play-off'un dört maçında yer almaması mı?  Saras için bunlar önemsiz o rekorlar kırıyor, tarihe geçiyor.

 

5. maça hazırlanmak Fenerbahçe için hiç kolay olmadı. 1. Maçta alınan saha avantajı 4. maçın sonunda rakibe geçti, üstelik maçın bitiş düdüğünden sonra saha karıştı. 5. maça çıkarken Fenerbahçe'nin bir kere kazandığı yerde bir daha kazanması gerekiyordu.

 

Sadece spor özelinde değil, kaybedilen her ortamda bahane duymaya alışığız. Saras ise maç sonunda yaptığı açıklamada:

 

“Burada sürekli bahanelerin üretildiği bir kültür oluşturmak istemiyoruz, bugünkü sonuçtan dolayı sorumluluk almayı bilmeliyiz. Bugün bir takım gibi oynamadık, çok fazla sorun yaşadık. Maçtan sonra oyuncularımıza söyledim, onlar benim gözümde birer kahramanlar. Sonuç olarak deplasmanda kazanarak bu serinin beşinci maça gitmesini sağladılar. Monaco’da kazanma şansımız olacak, çılgınlar gibi savaşacağız." dedi. Söz verdi, bahane üretmedi ve sözünü tuttu.

 

Mücadelenin son 45 saniyesine 70-70 eşitlikle girilirken, Uzatma bölümünde Calathes'in üst üste üçlükleriyle 80-79 üstünlük sağlayan Fenerbahçe Beko, bitime 2,5 saniye kala hava atışında Monaco'ya sayı şansı tanımadı ve tarihindeki 6. Dörtlü Final başarısını elde etti.

 

Bir parantezde Tarık Biberovic’e açmak lazım. En zor anda aldığı sorumlulukla serinin 5. Maçında büyük mücadele gösterdi. Üçüncü çeyreğin sonunda çok kritik katkı sağladı. Maçın kaderini değiştirdi ve inanılmaz karakter koydu. Bu sezon da büyük oynuyor.

 

Fenerbahçe Beko'nun Final Four'daki rakibi Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos olacak.

 

Fenerbahçe'nin bundan sonraki en büyük avantajı; maçların Berlin'de olması. Yani bir nevi evinde oynuyor.

 

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları