SİZE KÖTÜ BİR HABERİM VAR

Aslı SERTDEMİR 16 Mar 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Cem Yılmaz eskisinden de iyi, hala o deri koltuğunda oturuyor. Bilet bulursanız bi gidin, görün.

Geçen hafta Cem Yılmaz’ın gösterisine gittim. Aslında bu cümleyi büyük puntolarla yazmam gerekiyor. Çünkü bu gösteriye gitmek, öyle her babayiğidin harcı değil. Gösterinin biletleri daha satışa sunulmadan tükeniyor. Tanıdık, aracı, torpil filan bulmak zor. Zaten bulan da, kendine iki bilet alıyor. Öyle eşe, dosta torpilini kullandırmıyor. İşte bu ayrıcalıklı azınlıkta olanlar ve ben… O akşam Zorlu Gösteri Merkezine değil de Oscar Ödül Töreni gecesi Dolby’e giriyor havasındaydık.

Neyse efendim tekrar konuya dönelim… 

GEÇEN HAFTA CEM YILMAZ’IN GÖSTERİSİNE GİTTİM. Zorlu Gösteri Merkezi hıncahınç doluydu. “Halktan kopuk yaşıyor…” diyenlere inat, gündemden esprileriyle… “Yaşlandı!” diyenlere inat, muazzam bir sahne performansı ile… “Çok küfürlü konuşuyor” diyenlere inat, sanatsal argo kullanımıyla… “Zaten son işleri de tutmadı!” diyenlere inat, tıklım tıklım doldurduğu dev salon ile gereken cevabı verdi.                                                                                                                

Belki kimse fark etmedi ama Cem Yılmaz tüm konuklarından daha heyecanlıydı. Ve muhteşem bir ev sahibiydi.

Son sözüm size eyyy herkes kötü olsun, sürünsün, ölsün isteyen zavallı güruh… Size kötü bir haberim var! Cem Yılmaz eskisinden de iyi, hala o deri koltuğunda oturuyor. Bilet bulursanız bi gidin, görün. 

Oscar notları…

2024 Oscar Ödül Töreni, son 10 yılda izlediğim en iyi törenlerden biriydi. Her şey yerli yerindeydi. Gereksiz sansasyonlara imza atılmadı. Abuk espriler yapılmadı. Adaletsiz ödüller verilmedi. Ve tabii ki en çok sevindiğim şey… Oppenheimer, sonuna kadar hakkettiği 7 ödülünü alıp, evine götürdü. Ne yalan söyleyeyim, ödüm kopuyordu Barbie’den…

Gel gelelim 2024 Oscar Ödül Töreni’nden benim aldığım notlara…

Salonda neredeyse hiç konuşulmamasına rağmen, Sunset Bulvarında Gazze için bir araya gelen topluluk muazzamdı.

Oppenheimer’daki muhteşem performansı ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Cilian Murpyh’nin yaptığı konuşma tüylerimi diken diken etti. 

En İyi Yardımcı Aktris ödülünü alan,  Da’Vine Joy Randolph’un konuşmasıyla gözyaşım pıt.

Emily Blunt ve Ryan Gosling'in "Barbenheimer" atışmasını, tiksinerek izledim.

Tabii kiiii Messi… Ne kadar da uslu ve asildi. 

Yahudi yönetmen Jonathan Glazer’ın konuşması ders niteliğindeydi.

Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Robert De Niro gibi isimleri görmek çok hoştu.

Veee “Baba” filminin o unutulmaz müziği ile sahneye çıkan Al Pacino’nun dakikalarca ayakta alkışlanması, benim için 2024 Oscar Ödülleri’nin en unutulmaz anıydı. 

Sürpriz şart!

9 Mart Cumartesi günü, “Korkma Ben Yanındayım” dizisi NOW'da yayınlandı. MedYapım uzun aradan sonra, heyecanlandıran bir yapımla tekrar ekrana döndü. Dizinin konusu çok tanıdık ve her dönem tutan fakir kız, zengin oğlan hikayesi… Fakat ilerleyen bölümlerde sürpriz gelişmelere de gebe gibi görünüyor. Dizinin radarıma girmesinin en büyük sebebi, Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu… Onları boşandıktan sonra ilk kez karı koca olarak ekranda görmek çok hoşuma gitti. Ki ben oldum bittim bu ikiliyi severdim. İzlediğim kadarıyla genç oyuncular da oldukça yetenekli. Kast güzel seçilmiş. Bu tanıdık hikayeye, ara ara sürpriz sahnelerde serpiştirilirse, sezonlarca sürecek bir dizi olur.