KÜL OLAN ANILAR...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz günlerde istemeden de olsa çok üzücü bir ana tanıklık ettim. Salı günü öğlen 12.30 civarı Gayrettepe'de yürürken bir anda yayılmaya başlayan siyah dumanlarla Acil çağrı servisini arayıp durumu anlattım. Ve benim gibi aynı anda arayan birçok kişi vardı fakat çevredeki insanların rahatlığı sebebiyle İstanbul'un en popüler gece kulüplerinden olan ve eğlenceye yön veren Masquerade Clup'ın sigortadan para almak veya sorunsuz el değiştirmek için kundaklandığını düşündüm. Ortalama 15 dakikalık süreç sonrasında bir sürü itfaiye ve ambulans olay yerine geldi.

Diyorum ya çevredeki insanlar o kadar rahattı ki, ramazan günü öğlen 12’de gece kulübünde kim olacak ki diye de düşündüm. Zaten olası bir yangın durumunda ön kapıya koşmak 20 adım, arka kulis kapısına koşmak 15 adım… Ben kafamda böyle kurarken, acı haberi duyduğumdan beri kendime gelemiyorum. İçeride çalışan 29 kişilik personel mevcutmuş. Arka kulis kapısının geçişinde başlayan yangından, ön kapıya koşan çalışanlar ana giriş kapısı kilitli olduğu için sıkışıp kalmışlar. 29 kişi inanabiliyor musunuz bayrama sayılı günler kala 29 kişi diri diri yanarak hayatını kaybetti. Bu nasıl bir sorumsuzluk, iş güvenliği nerede, ana giriş kapısı neden kilitli, madem içeride çalışan personel var güvenliklerin de olması gerekmez mi?

 

20’li yaşlarımın en eğlenceli akşamlarını geçirdiğim Masquerade Clup ailesine ve bu acı olayda yakınlarını kaybeden herkese baş sağlığı ve sabırlar dilerim. Çok üzüldük, çok içimiz acıdı, umarım böyle üzücü haberleri bir daha almamak için gerekli tedbirler alınır.