Zerrin Özer'in muhteşem dönüşü

Micheal KUYUCU 28 Nis 2024

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
O bana göre Türk popunun en yetenekli ve en bahtsız ama bir o kadar mücadeleci şarkıcısı. Müzik dünyasında popu da cazı da alaturkayı da arabeski de takır takır yorumlayabilen bir ses: Zerrin Özer

Zerrin Özer’in müzik kariyeri çok inişli çıkışlı geçmiştir. Her inişten bir çıkış yakalamayı başarmış ve her defasında yeniden doğar gibi sanatına bağlanmıştır. Aslında o uluslararası bir vokal ama lokalde kalan bir yorumcu. Her zaman söyler, yazar çizerim bu beni de çok üzer. O Amerika’da yaşasaydı bir Tina Turner bir Whitney Houston olabilirdi. 

Müziği bırakması herkesi çok üzmüştü

Yaklaşık iki sene önce müziği bıraktığını açıklayan Zerrin Özer’in bu kararı müzik piyasasını çok üzmüştü. Her daim üretmesi gereken, her daim sektörde kalması gereken bir sanatçının müziği bırakması sadece kendisine değil yaşadığı ülke sanatına bir haksızlık olacaktı. Ben de çok üzülmüştüm o kararına.

Bu süreçte bazı sağlık sorunları yaşadı ve hayranlarını üzdü. Bu yaşadığı sağlık sorunları daha çok psikolojik kökenli sorunlardı. O da yorulmuştu, torpillerin cirit attığı bir sektörde tek başına mücadele eden bir yorumcuydu sonuçta. 

Torpili hak ediyordu ama müzik piyasasında rekabetçi avantaj elde etmek için biraz fahişe ruhlu olmanız gerekir. Bu onda yoktu. Ne onunla sevgili olacak bir aranjörü oldu ne tarikatlardan destek aldı ne de onun bunun mezesi oldu. Zerrin Özer’in kırk beş yılı aşan müzik kariyerinde destek aldığı tek kurum TRT oldu o da Erdoğan ailesinin teşviki ile oldu. TRT Müzik’te çok kaliteli güzel programlar yaparak kanal tarihinin en iyi on programından birine imza attı. 

Yeniden doğuş ve “Basit Numaralar” 

Zerrin Özer’in müziği geri döndüren ilahi faktör 2020 yılında faaliyete geçen genç bir müzik şirketi oldu. Grand Müzik adlı bu müzik şirketi sanatçıyı motive ederek ona bomba gibi bir şarkı hazırladı.  “Basit Numaralar” adlı şarkı ile çok başarılı bir patlama yapan ve “Bu şarkı ile Z Kuşağına sesleneceğim” diyen Zerrin Özer’in bu şarkıda sekiz ayda 151 milyon izlenme aldı. Bu çok büyük bir başarı oldu ve tam müziği bırakmak üzere olan bir sanatçının adeta yeniden doğmasına neden oldu. 

“Basit Numaralar” adlı şarkıdan sonra aynı müzik şirketi ile çalışmaya devam eden ve “Külfet” adlı şarkıyı yayınlayan sanatçı “Yamalı Yüreğim” adlı daha romantik daha ağdalı bir şarkı seslendirdi. Müziğe dönüşü muhteşem olmuştu. 

Kısa sürede ardı ardına şarkılar yayınlayan Zerrin Özer şimdi de “Ne Halin Varsa Gör” adlı şarkı ile bu seriye devam ediyor. Bu yaklaşık bir yılda yayınladığı dördüncü single oldu.  

Flamenko Zerrin

Tüm seslendirdiği tarzlarda başarılı olan sanatçı “Ne Halin Varsa Gör” ‘de flamenko türünde bir tarz denemiş. Hayrettin Güneş prodüktörlüğünde Grand Müzik etiketiyle yayınlanan şarkının söz ve müziği Mustafa Arapoğlu’na ait. Genel koordinatörlük görevini Selim Seven’in üstlendiği şarkının düzenlemelerinde Mustafa Arapoğlu ve Mili B. imzası var. Şarkıda gitarda Soyhan Şenyaylar, piyanoda Mili B, perküsyonda Şener Yolal eşlik etmiş. Flamenko esintiler göreceğimiz klibin yönetmen koltuğunda ise Erkan Nas oturmuş. Senaryo Özlem Bölükbaşı, kurgu ise Sinan Taşdemir imzası taşıyor. Yani bir ekip ciddi ciddi çalışmış Zerrin için.

“Ne Halin Varsa Gör” çok cici bir şarkı. Herkesin başında geçen bir hikâyeyi anlatıyor. Konu son yıllarda ilişkilerin en trend olayı: Aldatma. Şarkıda aldatılan bir insanın karşı tarafa olan bir gideri var. 

“Ne Halin Varsa Gör” akılda kalan kafiyeli sözleri ve melodik yapısı ile iyi bir yaz şarkısı olmuş. Tam müziği bırakmış ve umutları tükenmek üzereyken Zerrin Özer’in bu geri dönüşü çok güzel olmuş. Dilerim Grand Müzik bu çok değerli sese farklı projelerde de yatırım yapar ve hem ticari hem de kaliteli işlere imza atarlar. Bir Zerrin Özer bir daha gelmez bu ülkeye gelse de bu medya ortamında ve zor koşullarda kendini fark ettiremez. Ondan bu değere sahip çıkmak ona yaşarken hak ettiği ilgiyi ve alkışı sunmak lazım.