Ne olursan ol, rahat ol

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz salı günü, Gündem Beşiktaş Youtube Kanalı'nda Aslımız Beşiktaş yayınımın konuğu gazeteci Sibel Arna idi. Gazeteciliğe yıllarını vermiş çok başarılı bir isim Sibel Arna ve inanır mısınız tahmin edemeyeceğiniz kadar naif biri. Bu ülkede başarılara imza atıp da kibirsiz kalan nadir insanlardan sanırım. Yayında biraz Beşiktaş'tan, biraz geçmişten, biraz da Sibel Arna'nın kendi yayınlarından bahsettik.

Beşiktaş’ta doğmuş, büyümüş. “Semt kızıyım, Beşiktaş Çarşı’da nefes alıyorum, gittikçe mutlu oluyorum” diyor. Özellikle de semt pazarlarına ayrı bir bayıldığını anlattı. Semtin geçmişten günümüze şikayetlerini soruyorum, “o kadar çok seviyorum ki asla şikayetçi olamıyorum, hatta daha kalabalık olsa yine de rahatsız olmam” diyor. 

Kardeşi Poyraz Arna’nın yönetmenliğinde Sibel Arna Youtube kanalında ‘Ne Olursan Ol, Rahat Ol’ adı altında birbirinden değerli isimlerle 42 farklı bölüm program yayınlamışlar. Programın ortaya çıkış amacı; günümüz Türkiye’sinde her zaman moralimizi bozacak bir şeyler yaşıyoruz, ama bu program bizi inadına gülümseten, hayat ne güzel şey dedirten, bize iyi gelen ünlülerle yaptığımız bir seri. Bu yüzden adı ‘Ne Olursan Ol, Rahat Ol’; rahat olalım, gündelik dertleri kafamıza takmayalım diye özetliyor programın formatını. Bir nevi herkese iyi hissettirmek için ünlülerle motivasyon paylaşımı yapıyor.

Sevgili Sibel Arna, seni gecikmeli de olsa tanıdığım için çok çok mutlu oldum. Yıllarını gazeteciliğe adamış birini yazmak inanın o kadar zor ki, cımbızla seçmeye çalışıyorum bütün cümlelerimi. Bu kadar başarılı olup hala pozitif kalabildiğin ve ego kurbanı olmadığın için kendi adıma çok çok teşekkür ederim. Umarım ki bu tanışmamız sayesinde, ileriye dönük güzel bir dostluğun tohumlarını atmışızdır. Yayınıma kattığın güzel enerjin için sana ve Poyraz’a çok teşekkür ederim.