ÖZÜLKÜ'LER AMERİKA'DA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
New York'taki son gecemde, inanılmaz bir konsere tanıklık ettim. Türkiye'nin en başarılı çiftlerinden Eda ve Metin Özülkü New York'taki Türkler'e unutulmaz bir gece yaşattı. Amerika'da ilk defa konser veren Türkiye'nin efsane ikilisi Eda ve Metin Özülkü New Jersey'in en sevilen ve New York'taki Türklerin toplanma noktalarından biri olan New Jersey Acoustic'te hayranları ile buluştu.

Geçtiğimiz hafta New Jersey Acousticte Eda ve Metin Özülkü rüzgarı öyle bir esti ki ben hala etkisinden çıkamadım. Daha önce Çılgınlar Kulübü’nü canlı canlı dinleme imkanı bulmuştum ama bu sefer çok başkaydı. Kendi orkestraları olmadan, kendi sahne şovlarını ustalıkla sergileyip, herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Birlikteliklerinin ilk gününden bu güne birbirlerine yaptıkları şarkılar ile bütün seyirciyi kendine hayran bırakan Özülkü çifti New Jersey Acoustic’te hayranlarını önce geçmişe götürüp, sonra günümüze geri getirdi.

 

New Jersey Acoustic sahibi Mehmet Akçetin, Metin Özülkü’nün mikrofonunu alarak, tekliflerini kabul edip geldikleri için Özülkü çiftine ayrıca teşekkür etti. Ben de misafirperverliklerinden dolayı hem Mehmet Bey’e hem de Eda ve Metin Özülkü çiftine tekrar teşekkür ederim. Benim için ülkemizin örnek çiftlerinden olan bu harika ikiliyi ilk defa Amerika’da dinlemek harika keyifliydi. İlk defa Amerika’ya gelen Özülkü çiftini Türkiye ve Avrupa’dan sonra benimle birlikte Amerika da keşfetti.