İTÜ TMDK 49 YAŞINDA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bundan 49 yıl önce kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, ilk gününden bugüne Türkiye'de sanata ve müziğe yön veren önemli bir eğitim kurumu olmuştur.

Birbirinden başarılı ses sanatçıları, performans sanatçıları, müzisyenler, çalgı yapımcıları, ses mühendisleri ve yetenekli birçok müzik insanı yetiştiren İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musukisi Devlet Konservatuarı’nın bugün saat 16:30’da 49. Kuruluş Yıldönümü Buluşması gerçekleşecek. Saat 16:30’da geleneksel pilav ikramı ile başlayacak olan buluşma 18:00’de Koro Şefleri; Neşe Yeşim Altınel Çoban, Oğuzhan Balcı ve Cihangir Terzi yönetiminde ki konser ile devam edecek. Her ne kadar pandemi zamanından bu yana buluşmalar eski havasında gerçekleşmese de 3 Mart Pazar günü İTÜ Maçka kampüsü Mustafa Kemal Amfisinde eski kalabalık ve coşkulu günleri aratmayacak bir enerji olacağına inanıyorum. Hep birlikte yarım asıra doğru ilerlerken bu ailenin bir ferdi olmaktan, İTÜ TMDK mezunu olmaktan her zaman gurur duydum ve duymaya devam edeceğim. 

Sizlerin sahnede büyük bir gururla dinlediği ve izlediği birçok ismin aslında İTÜ TMDK mezunu olduğunu biliyor muydunuz? Volkan Konak, Funda Arar, Murat Boz, Ayşen, Esra Özmen, Simge, İzel- Çelik-Ercan, Gökhan Tepe, Mahsun Kırmızıgül, Alişan, Ebru Yaşar, Ali Güven, Ata Demirer, Serhan Yasdıman, Mustafa İpekçioğlu, Volga Tamöz, Cerem Onurluer, Umut Ünal ve ismini hatırlayamadığım daha birçok ünlü ve ben hepimiz bu ailenin bir ferdi olarak güzel ülkemde çok güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Bugün geçmişe dönme imkanım olsaydı ben yine İTÜ TMDK mezunu olmayı seçerdim. Hayatta ki en büyük iyi ki’m olan canım okulum kuruluş yıl dönümün kutlu olsun. Üzerimde emeği geçen bütün öğretmenlerime sevgi ve teşekkürlerimle.