İNSAN VE TASAVVUF

"Doğrusu Biz, sorumluluğu (emaneti) göklere, yere, dağlara sunmuşuzdur da onlar bunu yüklenmekten çekinmişler ve ondan korkup titremişlerdir; onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim ve çok cahildir. (kabulüne rağmen emanete hıyanet etmektedir)". Ahzap 72.ayet

Cuma 12 Ocak 2024 00:00
İNSAN VE DİN

Mevcudatın yaratılış sırrı insandır. Sırrın sahibi olan insan diğer bütün mevcudatın da sırrına vakıf olur. Sırrını kavrayamaz ise sıradanlaşır. Sıradan olmaması için irade verilmiştir ki, insan olarak kendini özgün kılabilsin. Özgün olan insan asli hüviyetini kaybetmez. Özgünlüğü olmayan insanın özgürlüğü de olmaz. İnsanla birlikte var olan eşya ve ihtiyaca binaen yaratılmış olan ne varsa, her birine anlam yükleyen, şekil veren, disipline eden de insandır. İnsanın kendini tanıması-çözümlemesiyle birlikte diğer bütün problemleri de çözüme kavuşturur.

Cuma 05 Ocak 2024 00:00
​İNSAN, ŞEHİR VE MEDENİYET

İnsan, din ve medeniyet, insan şehir ve tasavvuf, insan sanat ve kültür, insan ev ve devlet gibi konular üzerinde durulması gereken konulardır.

Cuma 29 Aralık 2023 02:20
MEDENİYET– III

Mensubiyeti ile gurur duyduğumuz toprakların, anlayışların, kültürel miras ve medeniyetin farkında olmalıyız.

Cuma 22 Aralık 2023 02:20
MEDENİYET - II

Medeniyetle, kültürle, sanatla, edebiyat ve şiirle ilgili çok şey yazıldı ve yazılıyor.

Cuma 15 Aralık 2023 02:20
​MEDENİYET

İrfan kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş olan kelimelerden biridir. "Bilme, öğrenme, pratik bilgi, usul ve örf bilgisi"yle füru' kökündense; "bildi, öğrendi, ayırt etti, tanıdı" anlamlarına da geliyor.

Cuma 08 Aralık 2023 02:25
​FİLİSTİN'DE ÇOCUK OLMAK

Çocuk, ailenin en değerli, ölçü konulamayan kıymetidir. Aile bireyleri özellikle ebeveynler çocukları için her türlü fedakârlıklarda bulunur.

Cuma 01 Aralık 2023 02:25
​EHLİ-İ BEYTİ KERBELA

Allah Resûlü'nün ailesinin, evinin ve abasının altına aldığı: "Hz. Ali, Kızı Hz. Fatıma validemiz ve torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin Efendilerimizi kast ederek bunlar benim ehl-i beytimdir" dediği ve "Kuran ve sünnetini" işaret ederek istikamet gösterdiğini biliyoruz.

Cuma 24 Kasım 2023 02:25