BÜYÜK KULÜP'TE SEÇİM VAKTİ

Bora YARGIÇ 19 Mar 2024

Bora YARGIÇ
Tüm Yazıları
142 yıllık geçmişi ile ülkenin köklü sosyal kulübü Büyük Kulüp'te 24 Mart'ta seçim var.

5 adaylı seçimde ben de "Daha Büyük Daha Kulüp" mottosuyla seçime katılan Ali Ulvi Erim'in ekibinde Şeffaf Yönetim ve Denetimi sağlamak, daha hesap verilebilir, daha şeffaf bir yönetim anlayışına, ülkedeki yasal mevzuat ve uyum politikalarına uyumlu sürdürülebilir bir yapının oluşmasına katkı sunmak için yer alıyorum. 

Büyük Kulüp’te seçime katılan gruplar, başkan adayları projelerini, hedeflerini, yönetime geldiklerine yapacaklarını üyelerine kapsamlı bir şekilde aktarıyorlar.

Kulüpteki seçim yarışının hemen akabinde 31 Mart'ta da ülkede yerel seçimlerin de yapılacak olması seçim yarışının oldukça gündemde olmasını sağlıyor. 

Bugünkü yazımda Büyük Kulüp’ü ve 24 Mart'taki seçimleri analiz edelim…

Büyük Kulüp’ü tanıyalım

1882 yılında kurulan 142 yıllık Büyük Kulüp (Cercle d’Orient) Türkiye’nin en eski ve en köklü sosyal kulübü. Büyük Kulüp, Fransızca adıyla Cercle d'Orient olarak da biliniyor.

Cercle d'Orient ise, eski İstanbul'da 'Serkldoryan' diye biliniyordu ve 1882'de Grand'Rue de Pera, bugün bildiğimiz İstiklal Caddesinde Yeşilçam Sokağı'nın olduğu yerde Abraham Paşa'ya ait büyük binada kuruldu.

Beyoğlu binasında çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Büyük Kulüp binası boşaltılarak, 1984 yılında Çiftehavuzlar Cemil Topuzlu Caddesindeki şu an ki binasına taşındı.  

İlk kurulduğu yıl olan 1882'de 78 üye ile kurulan Büyük Kulüp’ün bugün 10 bine yaklaşan üyesi bulunuyor. 

Toplumun birçok kesiminden geniş bir üyeyi barındıran kulübün üyeleri arasında bürokratlar, devlet adamları, sanatçılar, iş insanları ve birçok meslek grubundan üye perspektifi bulunuyor.  

5 başkan adaylı Büyük Kulüp seçimleri

24 Mart 2024'te yapılacak Büyük Kulüp yeni yönetim seçimleri için 5 aday yarışıyor.

Bu adaylar; Ali Ulvi Erim, Talat Yılmaz, Melih Tavukçuoğlu, Mehmet Nuri Kuriş ve Erkan Ülker  başkanlığa aday.     

Ali Ulvi Erim; A Grup Yönetim Kurulu Başkanı. Hizmet sektörünün deneyimli olan Erim, 1981 yılından beri demir-çelik, inşaat, bilişim, turizm ve otelcilik sektörlerinde yatırımcılık yapıyor. 

Büyük Kulüp Yüksek Divan Üyesi olan Ulvi Erim, aynı zamanda Türkiye-Güney Kore İş Adamları Derneği (TURKOR) Başkanı, Alanya Turizm İşletmeler Derneği (ALTİD) Genel Kurul Üyesi ve Galatasaray Spor Kulübü (GSK) Genel Kurul Üyesi.

Talat Yılmaz; Makina mühendisi, Özel sektörde çalıştı ve Kardemir YK üyeliği yaptı.

Melih Tavukçuoğlu; Kimya mühendisi, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin eski başkanı.

Mehmet Nuri Kuriş; saniyici olup bir önceki seçimlerde aday olmuştu. 

Erkan Ülker; Makina Mühendisi halen kulüpte Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

 

Daha büyük daha kulüp- Ali Ulvi Erim

24 Mart'taki seçimlerde en dikkat çekici başkan adayı Ali Ulvi Erim, Büyük Kulüp seçimlerinde projeleri ve vaatleri ile öne çıkıyor.

Büyük Kulüp seçimlerinde çıtayı yükselttiğini belirten Erim; “Kulübümüze sahip çıkalım, artık değişim zamanı” sloganıyla seçim çalışmalarına devam ediyor. Ulvi Erim'in Büyük Kulüp için kapsamlı projelerine bir göz atalım;

Şeffaf, denetlenebilir - hesap verilebilir bir yönetim yapısı

Büyük Kulüpte şeffaf, bağımsız, objektif, yasal mevzuat ve uyum politikaları ile uyumlu kurumsal bir yönetim anlayışının ve sürdürülebilir bir denetim yapısı kurmak hedefiyle bende bu ekipte yer alıyorum.

Bu nedenle; mevzuatta yer alan Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi, Kurumsal Yönetim anlayışı, daha şeffaf, daha hesap verilebilir, daha kapsamlı ve daha açık bir yönetim anlayışı sergilemek hedefleniyor. 

Üyeler, aylık finansal verilere hem dijital uygulamamızdan hem de Büyük Kulüp’ün merkezinde herkesin görebileceği bir ekrandan düzenli olarak ulaşabilecekler.

Üyeler ile, aylık toplantılar yapılarak tüm sorularını sorabilecekleri, taleplerini ve önerilerini iletebilecekleri bir hibrit buluşma günü ilan edilecek. 

İsteyen üyelerimiz bu toplantıya uzaktan online erişim imkânı ile de katılabilecekler. 

Ayrıca hızlıca hayata geçireceğimiz mobil uygulamadan da doğrudan tüm faaliyetlerin raporuna ve finansal verilere ulaşabilecekler. 

Sorularını sorup, önerilerini ileterek yönetimin şeffaf olmasını üyelerle birlikte sağlanacak.

Herhangi bir ürün, hizmet tedariki ihtiyacında, o sektörde hizmet veren tüm üyelere duyurulacak ve açık ihale yöntemi ile üyeler her ihaleye açık ve şeffaf bir şekilde katılacaklar. 

Sonuçları da aynı şekilde tüm üyelerin bilgisine sunulacağı projeler arasında.

Daha demokratik, daha katılımcı bir yönetim anlayışı

Üyelerin daha fazla söz sahibi olduğu bir yapının inşa edilmesi, kurum kültürüne bu değerin eklenmesi, 

Karar alma süreçlerinde üyelerin fikirlerini aktarmasını ve bazı konularda belirleyici olmasını demokratik bir yönetim anlayışının kurulmasını Ali Ulvi Erim ve ekibi vaat ediyor.

En dikkat çekici hususlardan birisi de Tüzük değişikliğine gidilmesi.

Yönetimlerde sirkülasyonu ve değişimi sağlamak için, yönetime geldiğimizde ilk yapacağımız işler arasında, tüzük değişikliğine gidilerek, bütün kurul üyeleri (Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Yüksek Divan, Disiplin Kurulu, Balotaj Kurulu, Sicil Kurulu) üst üste en çok 3 dönem ve bir dönem ara verdikten sonra yeniden seçilebileceğini belirtiyorlar. 

Uzman ve profesyonel bir ekip

Ali Ulvi Erim, yönetimindeki seçilmişlerin dışında, konusunda uzman ve profesyonel kişilerden de destek almak, onların bilgi ve becerilerinden faydalanmanın temel vizyon olduğunu belirtiyor. 

Bu çerçevede, gastronomi, sanat, ekonomi, iletişim, hizmet sektörü alanları başta olmak üzere 3 yıl boyunca gönüllülük esasına göre çalışacak, Türkiye ve dünya çapında konusunda saygın danışmanları ekibine katacağını belirtti.

 Bu önemli isimlerin katkıları büyük olacakken, bu desteğin Büyük Kulüp’e herhangi bir maliyeti olmayacaktır.

Kuruluş ruhuna uygun, üyeleriyle daha güçlü bağlarla yönetilmesi, Büyük Kulüp’ün her alanda Daha Büyük Daha Kulüp olması için bu yönetim ilkelerine bağlı kalacağını belirtiyor. 

24 Mart 2024 'te yapılacak olan seçimle Büyük Kulüp yeni yönetimini ve başkanını seçecek. 

Bu seçimlerde, şeffaf yönetim, denetim anlayışı ve kadrosu ile projelerinde farklılaşan Ali Ulvi Erim ve ekibine başarılar diliyorum.