​SPORTİF BAŞARILAR

Şafak ORTAÇ 15 Ağu 2023

Şafak ORTAÇ
Tüm Yazıları
Son aylarda voleybolla başlayıp sporda yaşadığımız üst üste başarılı sonuçlardan sonra ülkece gezici bir ekip kurup bu anons geçilebilir diye düşünüyorum.

Bozuk moraller ülkenin başarılı sporcuları marifetiyle itinayla düzeltilir efendim. 

Son aylarda voleybolla başlayıp sporda yaşadığımız üst üste başarılı sonuçlardan sonra ülkece gezici bir ekip kurup bu anons geçilebilir diye düşünüyorum. Hani moraller düzelir umuduyla... Naçizane böyle dahiyane fikirleri bünyemde barındırarak kendimi de dinç tuttuğum kanısındayım. 

Haksız mıyım ama! Her şeyin üstümüze üstümüze geldiği günlerde ne şahane sportif başarılar elde edildi. Taraf tutarak kadınlardan başlayacağım. Önceliği Şahika Encümen'e vereceğim. Milli sporcu Encümen Dünya Serbest Dalış Kupası’nda 100 metreye 3 dakika 14 saniyede dalarak Türkiye rekoru kırdı. Ülkemize gümüş madalya getirdi. Bu arada Türkiye dalış tarihinde hem erkekler hem kadınlarda sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu da kendisi oldu. Yarışma sırasında yaşadığı aksilik nedeniyle ödünç paletle ve antrenörsüz elde edilen bu başarı tam olarak azmin ve çalışmanın zaferi diyebiliriz.  Gurur duyduk. Sırada Mete Gazoz var. Gazoz Berlin’de düzenlenen Dünya Okçuluk Sampiyonası’nda erkekler Klasik Yay Şampiyonu oldu. Sporcunun 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da altın madalyası bulunuyor. Gazoz başarıya bireysel olarak bakmadığını arkasında büyük bir ekibin emeği olduğunu söyleyecek kadar da tevazu sahibi bir sporcu. Gurur duyduk. Size bir de Aysu Türkoğlu’ndan bahsedeceğim. Geçen yıl Manş denizini geçen yüzücü bu yıl Kuzey Kanalı’nı geçti. Türkoğlu Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki kanalı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç sporcu unvanını kazandı. Size bu başarıyı 40 kilometrelik parkuru deniz suyu sıcaklığı 13 derece iken 11 saat 48 dakika yüzerek elde etti desem azim ve kararlılığı gözünüzde canlanır diye umuyorum. Kendisiyle de gurur duyduk. 

Şimdi bu üç sporcunun yanı sıra başka pek çok spor dalında benim atladığım bahsetmediğim başka başarılar da vardır. Örnek olarak seçtiğim bu sporcuların başarılarından bahsederken tek tek gurur duyduk yazdım. Çok dikkat etmeye çalıştığım bir konudur. Bizler eksiklikleri ve yanlışları pek çabuk söylerken iş tebrik etmeye geldiğinde cimri davranabiliyoruz. Öyle olsun istemedim.

Diğer taraftan başarılardan bahsetmek de iyi geldi doğrusu. Bünye stres, kaos ve aniden gelişen olumsuz olaylara bağışık olunca başarı haberleri stresli bir günün ardından ailemizle gülüp eğlendiğimiz o mutlu anlar gibi rahatlattı. Dilerim genç sporculara örnek olan azimleriyle yeni başarılara imza atsınlar.