REVERANS

Aslı SERTDEMİR 23 Eyl 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Merakla beklediğim "Kulüp" dizisinin ikinci sezonu, 15 Eylül Cuma günü Netflix'te vizyona girdi.

Merakla beklediğim “Kulüp” dizisinin ikinci sezonu, 15 Eylül Cuma günü Netflix’te vizyona girdi. Bi çırpıda izledim. Dizi hakkında yapılan yorumları merak ettim, baktım… Çoğunluk, bu sezonu pek beğenmemiş. İşin Aslı astarına bakacak olursak, yeni sezon eleştirilere daha açık. İlk sezonda olan aksiyon, mesaj ve göndermeler bu sezonda yok. Yeni sezon hikayesi, daha çok karakterler üstüne yazılmış. Yani, hikayeleri beğenip beğenmemek de zevk ve renk meselesine kalıyor efendiiimmm. Bana soracak olursanız… Ben beğendim!

Eleştirilerin birleştiği diğer bir konu ise görüntüler… O muhteşem eski Pera görüntülerine hayran kalmayan olmamış. Herkes görüntü yönetmenine methiyeler düzmüş. Kulüp dizisi ile bir kez daha anlamış bulunmaktayız ki görsel kalite önemli. Görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, kostümcü, aksesuarcı, saç ve makyaj sanatçısı çok önemli. Sektördeki diğer yapımcılar sözüm size… Bu minvalde harcadığınız paraya acımayın. En iyilerle çalışın. Çalışın ki hikayeniz beğenilmese bile, projeniz izlenebilsin!

İşte sırf bu sebepten “Kulüp” dizisinde emeği geçen herkesi, burada büyük harflerle yazacağım. Dizinin yönetmeni Zeynep Günay Tan başta olmak üzere, Ahmet Sesigürgil, Seren Yüce, Murat Güney, Gamze Kuş, Ahmet Sesigürgil, Gila Benezra, Şahin Gül ve daha adını bilmediğim birçok kişi… O muhteşem eski Pera’yı bana yaşattığınız ve hissettirdiğiniz için size sonsuz teşekkürler.

Yeni başlangıçlar…

Bir önceki sezon, ekrana damga vuran dizilerin yeni bölümleri, Eylül ayı ile beraber yayınlanmaya başladı. “Yalı Çapkını” ilk bölümü ile bende sınıfta kaldı. Dizi yine, salya sümük başladı. Tüm oyuncular 70 dakika boyunca, mütemadiyen ağladı. Sonraki 60 dakikamızı da gerdeğe girene kadar yediler. Son 2 dakikaya, yeni kuzeni sokarak diziyi bitirdiler. Ki, o kuzeni görmeseydim, Yalı Çapkını benim için bitmişti. Umarım bu yeni karakter diziyi biraz toparlar.

Kanal yetkilileri; “’Çöp Adam’ final yapsın, yok yok yapmasın,’’ ikilemleriyle, devam kararı aldılar. Çok da iyi yaptılar. Çöp Adam yeni sezona gümbür gümbür girdi. Konu akışı ve oyunculuk performansları ve çekimler muhteşemdi. Ve en önemlisi de… Diğer diziler gibi hikayeleri süründüre süründüre uzatmıyorlar. Patır patır konuya giriyorlar. Muhteşemsin Çöp Adam, böyle devam.

Ah Ömer ah… ‘’Ömer’’ dizisinin medarı iftiharı Selahattin Paşalı, dizinin ilk yarısı berbat bir oyunculuk sergiledi. Ağlayamadı, sarhoş olamadı, mecnun rollerine giremedi. Allah’tan sonra sonra toparladı. Dizi ve Selahattin son 20 dakikada, eski temposunu yakaladı. Bu sezon da izlerim.

Diğer dizileri haftaya…

Etkisiz sebep…

Erkekler; kadınların tüm güzel olma çabalarını, yaptırdığı estetikleri, diyetleri, giydiği mini etekleri onlar için sanıyor… Ve aksine inanmıyorlar!                                    Bir kadın olarak söylemeliyim ki… Evet, etkiniz var ama kesinlikle sebebi siz değilsiniz! Bir kadın önce aynası, sonra diğer kadınlar, en son erkekler için efor harcıyor.  Tam da bu sebepten, “Kadınların erkekler için yaptırdığı, ama erkeklerin aslında hiç sevmediği şeyler!” başlıkları atarak… Yazılar yazıp, demeçler vermeyin, videolar çekip uzmanmış gibi ahkam kesmeyin. Yok efendim, uzun renkli tırnak sevmiyormuşsunuz, şişirilmiş dudaklardan nefret ediyormuşsunuz. Çok dekolte size itici geliyormuş, mavalları okumayın. Hayır, sonra okuyanları da görüyoruz… Beğenmediği kadını, koluna takmış geziyor.