BİRKAÇ ARKADAŞA

Aslı SERTDEMİR 08 Ara 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Bilgisayarım önümde bu bölümü yazmasam mı yazmasam mı diye düşünüyorken DM'den bir mesaj geldi.

Çokta sık görüşmediğim bir arkadaşım ‘’Bir ara görüşelim. Aklına, fikrine ihtiyacım var.’’ dedi. Büyük laf. Büyük iltifat. ‘’Çok da iyi tanımıyor beni ne alaka.’’ derken içimden, ‘’Çünkü yazdıklarını okuyunca bu kadın anlar beni diyorsun.’’ yazdı. Sırıttım, hoşuma gitti. Sonra düşündüm, neden yazmıyorum ki dedim. Tıpkı arkadaşımda yazdığım gibi hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Aslı yaz! Bilsin yalnız olmadığını. Bilsin dünyanın en şansız insanı olmadığını. Paniğe kapılmanın, dövünmenin ne kadar anlamsız olduğunu. Hemen hemen herkesin benzer şeyler yaşadığını. Biliyorum o şimdi dünyanın en bahtsız kişisini kendisi sanıyor. Yaz de ki; ben de kandırıldım. Benim de arkadaş, dost dediklerim en büyük düşmanım çıktı. Değer verip sevdiğim kişilerin hışmına ben de uğradım. Hak etmediğim acıtan, ağlatan sözler işittim. Hayallerimle beraber suya düştüm. Uzaktan maval okumak değil ki bu. Tam da göbeğinden, olay yerinden bildirmek. En dipte en umutsuz en mutsuz anda yalnız olmadığını bilmemenin ne kadar iyi geldiğini biliyorum de! Yaz! Yalnız değilsin. Aslında sana layık olmayan sadece şans verdiğin hiç kimsenin seni değersizleştirmesine izin verme! Kaç kuruş ettiğini ancak sana, sen söylersin. Unutma! Sen dünya üstündeki en değerli varlıksın, de!

Evlerden ırak!

Hep yazdım yine yazıyorum. Kadınsa düşmanın nereye bilmem ama kaç. Öte dünya ilk tercihin olabilir. Nitekim okuduğum yeni haberle bir başka kadın bunun altını bir kez daha çizdi. Yaratıcılıkta bir seviye daha atlamış valla. Haberi okurken ağzım açık kendimi sesli aaa derken buldum. ‘’Bu haber eski neden tekrar böyle bir şey yaptı ki?’’ diye düşündüm. Cevabı yine kendim verdim, kadın! Bir de işin içine sevgili, eş girerse unutmuyor işte. Elif Gönlüm zamanında yakın arkadaşı olduğu Gül Gölge’nin eşine mesaj atıp asıldığını iddia etmişti, taa ne zaman. Davalar falan ses çıkmıyordu bir süredir. Ama bu haberler çıktıktan belli bir süre sonra Murat Saygı ile Gül Gölge boşanmıştı. Anlaşılan aradan geçen onca zaman ve boşanmalar falan Elif’e yeterli gelmemiş. Ve tekrar intikam hazırlıkları yapmış. Elif Gönlüm bir internet sitesi kurup eskortluk yapıyor diye Gül Gölge’yi haber yapmış. Bence almış ateşi bir kere bu da soğutmaz bu kadını. Elif’in yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu düşünüyorum. Gül Gölge’nin yerinde olsam bir tanık koruma programına falan girer süresiz kaybolurdum. 

Liste benim kime ne?

2018’in son ayı artık. Yani habercilerin biten yılın en iyi haberlerini. Magazin yapanların en bomba magazin haberlerini. Yılın en iyi şarkılarını. Astrologlar en şanslı en şansız burcunu. Ama öyle ama böyle mutlaka listelediği ay. Bu bozulmaz bir düzen. E ben mi bozayım şimdi bu klişeyi. Hayatta olmaz! Hele ki biten yıl bu kadar bereketli bitiyorsa. Bir geçmişe dönüp bakılım. Evlenenler, boşananlar, doğuranlar, dövüşenler, sevişenler… Ne yıldı. Konular yaz yaz bitmez valla. Çok şükür ki evdeki kocayı, çocuğun okul taksitleri dışında düşünecek bol bol konumuz vardı bu yılda. Kendimi hiç kısıtlamayacağım sadece Türkiye diyerek. Sonuçta bu ‘’Benim en listem.’’ Bu yıl benim için en travmatik haber Adriana Lima ve Metin Hara oldu. Şimdi siz diyeceksiniz ki o haber 2017 haberi. Olsun bendeki şok ve habere inanmam (ki hala şüphelerim var) bu yıl da devam etti. Duyulduğunda en çok mutlu olunup ve kutlanan ayrılık haberi, Acun ve Şeyma boşanması. Korkarım gelenekselleşip her yıl kutlayanları bile çıkacak. Tüm olanları en iyi inkar edeni Gülben Ergen. Malum bu yıl adliye koridorları hiç olmadığı kadar tuhaf konu ve kişileri ağırladı. Benim en garip bulduğum, dava konusu ile ilk sıraya alan ‘’Bazlama surat’’ ile Hande Erçel. En komik barışanı Demet Akalın, Okan Kurt. Birbirine hala en yakışan çifti ‘’Maşallah diyeceğim bu yoklukta.’’ Jessica Biel ve Justin Timberlake. En yüreklisi Sıla. En güzel el itip, koca rezil edeni idolüm Melania Trump. En keyifli Türk dizisi Jet Sosyete. En nazlı birazda itici hamilesi Fahriye Evcen. En antipatik çiftine hala karar veremiyorum. Seren Serengil Yaşar İpek mi? Ahmet Hakan, Asena Atalay mı? En olmazı oldurtanı Prens Harry’di. Helal olsun aldı Meghan Markle’yi saraya gelin etti. Ve bu yılın da en koca popolusu yine Kim Kardashian. İşin aslı astarı; listeyi uzatıp tadını kaçırmayacağım. Belki haftaya devam ederim.