Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.05.2024 15:00 Güncelleme: 01.05.2024 16:22

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Kuçkarov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Cemşit Kuçkarov ile Taşkent'te bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Kuçkarov ile görüştü

Yılmaz, Kuçkarov ile gerçekleştirdiği görüşmede, ülkeler arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra tarım, inşaat, enerji, su yönetimi, ulaştırma, bankacılık-finans gibi alanlarda karşılıklı yatırımların değerlendirildiğini aktardı.

Özbekistan ile olan ticaretin 3,1 milyar doları aştığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Özbekistan’la kazan-kazan prensibine dayanan ve dengeli bir şekilde süren ikili ticaretimiz, 2023 yılı sonu itibarıyla 3,1 milyar doları aşmıştır.  Sayın Cumhurbaşkanlarımızın belirlediği 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize yakın zamanda ulaşacağımıza inancımız tamdır." açıklamasını yaptı.

Cevdet Yılmaz, Özbekistan’ın, Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki rolünü önemsediklerinin altını çizdi. Yılmaz görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Sürdürülen reformlarla beraber Özbekistan’ın önemli bir dönüşüm yaşadığını memnuniyetle gözlemliyor, ülkelerimiz arasındaki köklü ve derin bağlara dayanan iş birliğinin bizlere daha da güç vereceğine inanıyoruz. Sayın Kuçkarov ve heyetine misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, iş birliğimizin artarak sürmesini diliyorum."