NE OLACAK BEŞİKTAŞ'IN HALİ?

Burhan AKDAĞ 29 Oca 2024

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Altmış yaşında bir Beşiktaş taraftarı sanıyorum tutuğu takımı bu kadar çaresiz ve zevksiz haline denk gelmemiştir. Sivas deplasmanında maç başında yediği gol ile üç puanı Sivas'ta bıraktı İstanbul'a döndü.

Ahmet Nur Çebi’nin enkaza çevirdiğini her fırsatta söyleyen, büyük umutlar ile başkan seçilen Hasat Arat ise beklenenin çok altında kaldı. Birçok kişi daha dur çok yeniler,  yönetime yeni geldiğini söyleyerek kendilerini avuturlar. Hasan Arat’ın bir buçuk yıldır planlar programlar yaptığını biliyorum. O yüzden de bir an önce başkan olmasını dört gözle bekledim, ancak boşuna beklemişim…

Takım şu anda ilk on içinde bile olsa bu gidişle birkaç hafta sonra kümede kalma mücadelesi verebilir. Hiç şaşırmamak lazım. Beşiktaş bu kadar kötü müydü, yapılan transferler yanlış mıydı? Bence Beşiktaş bu kadar kötü değildi, transferlerde normaldi. Bütçemiz kadar transfer yapıldı..

Hasan Arat’ın hiç hesaba katmadığı Samet Aybaba figürü bana göre Beşiktaş’ın bu durumlara gelmesinde en büyük faktör. Ahmet Nur Çebi Burak Yılmaz tercini ne kadar yanlış ise Hasan Arat’ında Samet Aybaba tercihi de yanlış.

Samet Aybaba göreve başladı ilk sözü patron benim dedi. Ben patronun Hasan Arat olduğunu sanıyordum. Meğerse yanılmışım. Samet Aybaba’nın ilk icraatı 5 futbolcuyu kadro dışı bırakmak oldu. Kime sordu, kimle istişarede bilinmiyor. Bir futbolcuyu kadro dışı bırakmak kadar kolay bir şey yok. Asıl yöneticilik pardon asıl patronluk kadro dışı bırakmayı düşündüğün futbolcuları tekrar kazanabilmekti. Buna teşebbüs bile etmedi. Üstelik o an takımı çalıştıran hocaya bile bilgi vermedi. Bilgi vermediği hoca Beşiktaş için taşın altına sade elini değil vücudunu bile koymuştu… Eğer Ahmet Nur Çebi Şenol Güneş istifasından sonra Rıza Çalımbay’ı getirmiş olsaydı. Halen kulübün başkanıydı…

Aybaba beş futbolcuyu kadro dışı bıraktık ne oldu. 3’ü transfer oldu takımlarında ilk 11 oynuyorlar, bir diğeri ise af edildi. Sözleşmesindeki madde sıkıntı yaratıyor. Cezalı futbolculardan biriside Abubakar’ın gelmesini bekliyoruz… Gelince ne olacağını göreceğiz.

Avrupa bitti, lig bitti tek şansımız Türkiye kupası. Sergen Yalçın’ın takımı Antalya karşısında tamam mı devam mı maçına çıkacağız.

Şartlar Beşiktaş’ı çok zorluyor, Hasan Arat beklentilerin çok altında kaldı. Önümüzde bir Antalya maçı var eğer kaybedilirse yönetimin işi daha da zorlaşacak.

Bana göre Beşiktaş yönetimi ile Samet Aybaba arasında kan uyuşmazlığı var. Hasan Arat’ın Beşiktaş’ın ve yönetimin geleceği için bu işe bir önce bir çözüm bulması gerekiyor. Yoksa bu uyuşmazlık futbol takımının tarihinde görmediği başarısızlıklara imza atmasına neden olur.

Olan yine Beşiktaş’a olur…

Ne demişti Hasan Arat "Futbolu artık Beşiktaşlılar yönetecek".