GUPSE ÖZAY'DAN LOHUSA

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
O kadar özlemişiz ki Gupse Özay sinemasını ilk sete indikleri günden fragmanı yayınladığı güne kadar filmi hep takip ettim, takip etmeye devam edeceğim. Film vizyona girmek için gün sayarken bizler de tabii çok heyecanlıyız.

Gupse Özay yine ne şahikalar yaratmış diye merak içindeyiz. Her profesyonel ekibin arkasında sağlam bir iletişim şirketi var tabii. Her işi rafine olan Bernaylafem Berna Sağlam Naipoğlu Bernaylafem markası Lohusa filminin iletişim tarafını yönetiyor. Ve tabii ki tüm basın medya sektörünün sevdiği basın dostumuz Nurbanu Güney Elbir ve koskoca bir Bernaylafem ekibi. Film Gupse Özay'dan İletişim Bernaylafem'den olursa düşünün siz bu filmin sürdürülebilir kolektif bir ekibin ürünü  rafine bir şekilde  kusursuz bir iş ortaya çıkıyor. Gelelim filme... 

Gupse Özay'ın senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer aldığı Lohusa filminin fragmanı yayınlandı. Film, 19 Ocak 2024 tarihinde vizyona giriyor. 

Gişede milyon seyirci sınırını aşan Deliha, Görümce, Eltilerin Savaşı gibi filmlere imza atan Gupse Özay'ın yeni filmi Lohusa'nın fragmanı yayınlandı. 19 Ocak 2024 tarihinde vizyona girecek olan film, bir anne ve babanın doğumdan sonraki ilk kırk günlük sürecini eğlenceli bir dille ele alıyor.
Yapımcılığını NuLook Production'ın üstlendiği Lohusa filminin yönetmen koltuğunda Kıvanç Baruönü oturuyor. Gupse Özay'ın senaryosuna imza atıp başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunu Onur Gürçay, Hazal Türesan, Esra Ruşan, Elif Nur Kerkük, Cihan Albayrak ve Alper Baytekin oluşturuyor.

AYLA ALGAN EFSANESİ

Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının primadonnalarından tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Ayla Algan, 2022'de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü. İşte, Ayla Algan'ın kısaca Ayla Algan biyografisi...Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, şarkıcı Ayla Algan, 29 Ekim 1937 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren piyano, bale ve şan dersleri alan Algan, ortaokulu İstanbul’da Notre Dame de Sion’da, lise eğitimini Fransa’da Versailler Lisesi'nde tamamladı. Beklan Algan’la 1957 yılında evlendi. Ardından eşiyle birlikte Amerika'ya giden Algan, Actors Studio'da tiyatro eğitimine başladı.
Muhsin Ertuğrul’un ABD’den kendisini Türkiye’ye çağırması üzerine 1960 yılında Türkiye’ye dönen Algan, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncusu oldu. Birçok oyunda rol alan Ayla Algan, "Ah Güzel İstanbul" filmindeki performansıyla dikkat çekti.
1972-1979 yılları arasında Paris'te yaşayan ve müzikle ilgilenen Ayla Algan, 1980'de Berlin'e gidip orada tiyatro çalışmaları yaptı. Sanat hayatına birçok ödül sığdıran Ayla Algan, "Seni Seviyorum Rosa", "Harem Suare", "O da Beni Seviyor" gibi onlarca filmde ve "Biz Size Aşık Olduk", "Üzgünüm Leyla", "Aliye" gibi çeşitli dizilerde rol almıştır. Ayla Algan, 2022'de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü.

Nurlar üzerinde olsun Ayla hocam. 

GÜNÜN SÖZÜ: YILDIZLAR GECE BÜYÜR