ELLER TAŞIN ALTINDA...

Aslı SERTDEMİR 06 Oca 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yıllardır kendisine götürülen tüm teklifleri, "Dizi projem var!" diyerek kabul etmedi. Laf aramızda, öyle kolay kolay reddedilmeyecek paraları elinin tersi ile itti. Herkesin üstüne balıklama atlayacağı çok güzel işleri, kibarca reddetti.

Tüm bu detayları bilen biri olarak, Özcan Deniz’in nasıl bir dizi ile tekrar ekrana döneceğini herkesten çok merak ediyordum. “Kızıl Goncalar” için söylemem gereken ilk şey… Özgü Namal gibi yetenekli birini başrole koymak çok akıllıca. Özgü; aynı zamanda sevilen ve en önemlisi özlenen bir isim. Ki Özcan Deniz de yılardır ekranda özlenen isimlerden biriydi. Bu ikilinin aynı projede bir arada olması, zaten diziyi 1-0 önde başlatıyor. İzlediğim kadarıyla diğer oyuncular da özenle seçilmiş. Her biri oynadıkları rolün hakkını tastamam veriyor.                                                                                                                                        İşin aslı astarı; ben dizinin konusuna pek bi’ şaşırdım. Özcan Deniz’in böyle bıçak sırtı bir hikaye ile çıkış yapacağını hiç düşünememiştim. “Kızıl Goncalar” konusu gereği, BÜYÜK tartışmalara açık. Tüm ekip elini taşın altına koymuş valla… Benim çok hoşuma gitti. Ama benimle hemfikir olmayan, çok kişi de olacaktır.  Şimdiden kolay gelsin!

E ne duruyorsun?

Yeni yıla Aleyna Tilki konuşarak girdik… Aleyna; Cüneyt Özdemir ve Kenan Taş'ın YouTube'da yayınlanan programının yılbaşı bölümüne konuk oldu. Ve söyledikleriyle tüm gündemi değiştirdi. Daha 18 yaşına girmeden sahnelere çıkan, Aleyna Tilki’nin başına gelmedik kalmamış.                                        Bugüne kadar haberdar olmadığımız, “Müzik Sektörüne Yön Veren Ağabeyler” mafyası, Aleyna’nın konser vermesine engel olmak için neler neleeer yapmışlar… Tehditler, şantajlar, bombalar, kasap bıçakları havalarda uçuşmuş.                                                                                                                                                Duyduklarım, ancak Kolombiya uyuşturucu kaçakçıları arasında yaşanacak şeyler. Anlattıklarına inanası gelmiyor insanın. Açıkçası, başına gelenleri biraz egzajere ettiğini düşünüyorum. Eğer ki yanılıyorsam ve tüm bu anlattıkları doğruysa… Ne diye hala hiçbir şey yapmıyor? Burası da muz cumhuriyeti değil ki şikayet et, ver isimlerini ifşa et.    

Tam destek

Sinema sektöründe son dönemde yaşanan gelişmeler gerçekten heyecan verici. Özellikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sinemaya verdiği destekler, sektörün büyümesi ve yeni yeteneklerin ortaya çıkması adına muazzam bir etki yaratıyor.                                                                                                                                                                      2023 yılının en dikkat çekici bakanlık desteği, "İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım" desteği oldu. 7 yönetmene toplamda 21 milyon lira verilmiş. Bunun dışında, Aslan Hürkuş ve Tay animasyon filmlerinin devam serilerinin olması da ayrı bir sevindirici haber. Geçmişte başarılı olan projelerin devamını görmek, özellikle çocuk izleyicileri oldukça heyecanlandırıyor. Yine çocuklar için yapımına destek verilen "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" filmi de 2,8 milyon seyirciyle 2023'ün en popüler yapımlarından biri olmuş.                                                                                                                                                        Bakanlık destekli filmlerin uluslararası festivallerde yer alması da ayrıca gurur verici. Türk sinemasının Cannes, Venedik, Varşova, Toronto, New York gibi büyük festivallerde boy göstermesi, gerçekten de sektörün uluslararası alanda dikkat çekmesini ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.                          Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2024 yılında da sinema sektörüne vereceği bütçeler, artarak devam edecek gibi görünüyor.