KUPAYI HATIRLAMAK!

Mustafa YAŞAR 12 Haz 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Şampiyonluk hedefiyle başladığı bir sezonu daha hayal kırıklığı ile kapatan Fenerbahçe için Türkiye Kupası'nı kazanmak bir anlamda teselli olacaktı.

Şampiyonluk hedefiyle başladığı bir sezonu daha hayal kırıklığı ile kapatan Fenerbahçe için Türkiye Kupası’nı kazanmak bir anlamda teselli olacaktı. 

Öyle ki sarı-lacivertliler daha önce 6 kez kazandığı bu kupaya 9 yıldır da uzak bir ekipti.  

Daha önce iki kez finalde mücadele etmesine rağmen kupaya ulaşamayan Medipol Başakşehir cephesinde ise hesaplar daha farklıydı.

Onlar içinde kötü geçen Süper Lig sezonunun ardından kupaya sahip olmak  Avrupa Konferans Ligi'nin bileti anlamına geliyordu.

***

İstatistiklerle devam edecek olursak Ali Koç’tan bahsetmezsek olmaz.

Bu günlerde istifa baskısı altındaki Koç, 5 yıllık başkanlık döneminde futbolda resmi bir kupa almayı başaramadı.

Velhasıl başkan ve yönetimi cephesinden bakıldığında da bu maç bir hayli önemliydi.  

***

Gelelim İzmir’in ev sahipliğindeki finalin detaylarına.

5.turdan başladığı Türkiye Kupası maratonunun finaline namağlup gelen Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, son oynadıkları Galatasaray derbisinin ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı ve Samet Akaydın'ın yerine Serdar Aziz'e, Diego Rossi'nin yerine de İrfan Can Kahveci'yi formayı verdi.

Sarı-lacivertliler, Arda Güler’in asistinde Batshuayi’nin golüyle öne geçtiğinde dakikalar 1’i gösteriyordu.

29.dakikada bir kez daha sahneye çıkan Batshuayi farkı arttırdı.

İlk yarıda topla oynama üstünlüğü yüzde 51’e yüzde 49 Başakşehir’de iken,  savunma ağırlıklı oynayan turuncu-lacivertlilerin Fenerbahçe kalesine attığı tek isabetli şut yoktu.

***

İki farklı üstünlükle girilen ikinci yarıda Fenerbahçe’den çok Başakşehir’in ne yapacağı önemliydi ancak devreye atak başlayan yine sarı-lacivertliler oldu.

Kalan dakikalarda Başakşehir sonucu değiştirmeye yetecek işleri yapamazken skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, 90 dakika sonunda kupaya uzanan taraf oluyordu.

Bir başka deyişle Fenerbahçe kupa kazanmayı hatırlıyordu.

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ı ise iptal ettiği Başakşehir golünde  hatalı gördüm.