DÜN BİR , BUGÜN İKİ...

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Zamanın akış hızına yetişmek Uzay Çağı'nda bile tatlı bir hayal.

Zamanın akış hızına yetişmek Uzay Çağı’nda bile tatlı bir hayal. Euro 2016, Çek galibiyeti, transfer sezonu, gelenler-gidenler, lig başlıyor, aaa lig başlamış derken geldik Turgay Şeren Sezonu’nda ikinci haftaya. Açılışı 3 puanla yapan Beşiktaş,  teknik heyetin ısrarla istediği transferler için Başkan’ın bizzat devreye girmesi ile takıma kazandırılan yetenekli ayaklar sayesinde Edirne’nin ötesinde de başarı hayallerini gerçekleştirmeye daha yaklaştı. Beşiktaş bugün akşam saatlerinde çekilecek Şampiyonlar Ligi kurasında şanslı bir gruba düşerse Cuma akşamı oynanacak olan Konya deplasmanına rahat bir kafayla gider ve en az bir puanla dönebilir. Aykut Hoca; rakip kim olursa olsun sisteminin arkasında durarak, ayağa pas, alan paylaşımı, sonuna kadar mücadeleden vazgeçmeyen bir anlayışı temsil ettiği için,  zevkli ve heyecanlı bir 90 dakika bizleri bekliyor. Konyaspor için hedef galibiyet olsa da Şon Şampiyondan alınacak bir puan taraftarı teskin etmeye yetecektir.

Galatasaray da şansının yardımıyla(maçın normal süresi ve uzatmaları bitmişti gol olduğunda) sezona üç puanla “Merhaba” diyenlerden. Süper Kupa morali ile keyiflenen camia “seriye bağlamak” için Ege’den eli boş gelmek istemiyor. Bununla birlikte, hafta sonu Manisa’da oynayacakları Akhisar maçı zor geçmeye aday. Akigolar Kayseri’den 3 puanla döndü ve moralleri yerinde. Oturmuş takım omurgası ve etkili yabancıları ile ellerinden geldiği kadar CimBom’a direneceklerdir. Akhisar Camiası tribünleri doldurup takımlarına destek oldukları oranda 3 puan onların olabilir ama aksi durumda Galatasaray tecrübeli ayakları ile maçı kopartabilir.

Abdullah Avcı’nın kurduğu tuzağa düşerek, 3 puanı Başakşehir’de bırakıp Kadıköy’e eli boş dönen Fenerbahçe,  bugün Zürih’de Grasshoppers ile rövanş maçına çıkacak. Turu getirecek bir sonuç tüm futbol kamuoyunun beklentisi, alınacak güzel bir sonucun ardından oynanacak Kayseri maçı yaralarını sağaltmak için altın değerinde fırsat olacak. Dick Advocaat; hızlı bir şekilde oyun planını takıma benimsetir ve tecrübesini sahaya yansıtırsa üç puanlar peş peşe gelecektir. Kendi evindeki Akhisar maçında hiç direnemeyen Kayserispor’lu futbolcuların, Fenerbahçe’yi zorlamaları beklenmiyor. Tribün grupları ile “barış” görüşmelerinin başlaması ile kıpırdanan kombine satışları ve kale arkası tribünlerin gündeme alınması taraftarı heyecanlandırmaya yetti. Bu sinerji skorborda bol sıfırlı bir galibiyet olarak yansıyacaktır. 

Trabzonspor, Ersun Yanal-Muharrem Usta A.Ş. gibi çalışmaya başladığından beri istim üzerinde. İlk hafta elde ettikleri kolay galibiyet, bu hafta oynayacağı Gaziantep deplasmanı için de ümit veriyor. Yetenekli ayakları Şehre uyum sağladığı oranda başarı basamaklarını hızla tırmanacaklardır. En büyük tehlike ise yerel basının gelen artarda galibiyetlerle “Şampiyonluk” havasına girmesi ve taraftarın da buna kapılmasıdır. “O sene bu sene” değil ama çok yakında olduğunu unutmak hüsranı getirecektir.