HAVA SOĞUKSA

Milena Berfin GÜLDOĞAN
Tüm Yazıları
Hem soğuk havalar hem de yerli/yabancı seçeneklerin bol olması sinemayı daha da güzel bir plan kılıyor. Bu sinema planını değerlendirmek isteyenler için işte vizyon önerileri..

Yeni yılın ilk vizyon gününde birçok yapım izleyicisiyle buluştu. Hem soğuk havalar hem de yerli/yabancı seçeneklerin bol olması sinemayı daha da güzel bir plan kılıyor. Bu sinema planını değerlendirmek isteyenler için işte vizyon önerileri..

‘3391 Kilometre’ uzunca bir zamandır ‘romantizm’ adına çok da doğru filmler üretilmediğini düşündüğüm Türk sinemasına can vermeye aday bir film. Deniz Enyüksek yönetmenliğinde çekilen uzak mesafe ilişkisini konu alan filmde başrolleri Derya Pınar Ak ve Ahmet Haktan Zavlak paylaşıyor. Eğer film sosyal medyada konuşulduğu ve reklamı yapıldığı kadar izlenirse sanırım gişe performansı tatmin edici olacaktır.

Kolpaçino serisinin yeni filmi ‘Kolpaçino 4 4’lük’ de bugün vizyona giren filmlerden. Şafak Sezer’in bu serisindeki tüm filmleri bir şekilde viral haline geliyor ve bu film serisinin gerçek bir alıcı var. Bu alıcıyı göz ardı etmeyen Sezer; Kamil Çetin yönetmenliğinde seriye yeni filmini de dahil etti. Hikayeyi bilenler için kısa bir özet; sürekli dost kazığı yiyen Özgür bu filmde tüm dostlarıyla hesaplaşmaya karar veriyor.

Jason Statham’ın ‘Arıcı:Ölüm Kovanı’ filmi de sinema planı yapanlar ya da arıcılık mitolojisine filmin başrolü kadar bağlı olanlar için güzel bir seçenek olacaktır. 

OCAK AYI SERGİLERİ

Soğuk havaya rağmen açık hava planı yapmayı sevenler ya da sergileri kaçırmak istemeyenler için de birkaç Ocak ayı önerim var. Sergi deyince akla gelen ilk nokta Beyoğlu oluyor bende. Beyoğlu rotası yaparsanız; “Sen Potansiyellerle Doğdun”, “Kaçınılmaz Koreograf”, “Gülseren Südor : Zamanlar ve Katmanlar Arasında” ve “Transatlantik” sergilerini kaçırmayın derim..

13 Ocak Cumartesi günü Baruthane Sahne’de Tuğkan’ın, 14 Ocak Pazar günü Ora Arena’da İrem Derici’nin ve 31 Ocak Çarşamba günü İBB Eyüpsultan Kültür Merkezi’nde Deniz Tekin’in ücretsiz katılabileceğiniz konserlerini de ajandanıza eklemeyi unutmayın!

KIŞ KARNAVALI VE BUZZFEST

Yeni yıla girerken siz de benim gibi kar yağsın diye bekleyenlerdenseniz sizi kışa doyuracak bir karnaval önerim var. Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış Parkı’nda düzenlediği Kış Karnavalı ve Buzzfest’te 10 Mart tarihine kadar buz pateni ve buz kaydırağı gibi etkinlik alanlarında güzel zaman geçirebilir, yiyecek-içecek stantlarında farklı tatlar tadabilir ve fotoğraf çekebileceğiniz farklı alanlarda saklanabilir hatıralar biriktirebilirsiniz.

Gitmek isteyenler için birkaç küçük detaydan da bahsedeyim; paten seansları yarım saat kadar sürüyor. İçerideki yiyecek-içecek stantlarında ortalama fiyatlar 60-200 TL aralığında yani herkesin bütçesine göre harcamasına olanak var.. Stantlarda birçok farklı marka mevcut bu da yine herkesin zevkine hitap edecek şekilde ürün bulmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca içeride nakit/kartla ödeme yapabilme kolaylığı da mevcut. Kalamış Atatürk Parkı’na Marmarayın Feneryolu durağında indiğinizde yürüyerek rahatça ulaşabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler.