Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.05.2024 19:30 Güncelleme: 18.05.2024 14:28

"Xi Jinping, dünyadaki en etkili liderlerden biri"

Eski Fransa Başbakanı Jean Pierre Raffarin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in günümüz dünyasında en büyük etkiye sahip liderlerden biri olduğunu söyledi.
"Xi Jinping, dünyadaki en etkili liderlerden biri"

Eski Fransa Başbakanı Jean Pierre Raffarin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in günümüz dünyasında en büyük etkiye sahip liderlerden biri olduğunu söyledi.

Raffarin, kısa süre önce Çin Medya Grubu (CMG) muhabirine verdiği demeçte, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in büyük bir devletin lideri olduğu gibi, zengin deneyime sahip bir lider olduğunu kaydetti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin toplumunu derin bir şekilde kavradığına ve Çin’in birçok bölgesini ziyaret ettiğine dikkat çeken Raffarin, Xi’nin dünya çapında politika belirlemede büyük etkiye sahip olduğunu söyledi.

Raffarin, Çin ile Fransa arasındaki diplomatik  ilişkilerin 60’ıncı yıldönümü kutlanırken, iki ülke devlet başkanlarının görüşmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çin’in küresel yönetişim için inisiyatifler ortaya koymasının hayati önem taşıdığına işaret eden Raffarin, küresel yönetişimin dengesiz olduğu ve engellerle karşılaştığı günümüzde, Çin’in kendi çözüm planlarını ortaya koymasının doğru bir adım olduğunu kaydetti.

Raffarin, Çin ile Fransa arasındaki ilişkilerin gelecekteki gelişme yönünün küresel barışın ve dengenin korunmasını amaçlaması gerektiğini vurguladı.

Çin ve Fransa’nın farklı kalkınma modellerine sahip olduklarına dikkat çeken Raffarin, iki ülkenin çeşitliliğe saygı gösterdiğini ve dünyanın ortak kalkınmasını arzuladığını ifade etti.