SAHİ NE OLACAK BU GALATASRAY'IN HALİ?

Mustafa YAŞAR 04 Nis 2016

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
UEFA'dan 1 yıl men cezası aldıktan sonra tek hedefini ligde sezonu Avrupa potasında bitirmek ve cezasını çekmek olarak belirleyen Galatasaray, görünen o ki; o hedefine de ulaşmakta büyük zorluk yaşayacak. Eskişehir karşısında ortaya koyulan hatalarla dolu…

UEFA’dan 1 yıl men cezası aldıktan sonra tek hedefini ligde sezonu Avrupa potasında bitirmek ve cezasını çekmek olarak belirleyen Galatasaray, görünen o ki; o hedefine de ulaşmakta büyük zorluk yaşayacak.

Eskişehir karşısında ortaya koyulan hatalarla dolu futbol bir yana hırs ve mücadele gücünden yoksunluk Galatasaray'ın gelecek hesaplarının önünde en büyük handikabı olacak.

Puan durumuna bakıyorum Galatasaray üçüncü sıradaki formda Torku Konyaspor’un 11 puan gerisinde kalmış. Medipol Başakşehir’in 5, Osmanlıspor ve Akhisar’ın da 1 puan gerisindeki sarı-kırmızılılar için ligde hedefine ulaşmak ve Avrupa biletini almak hiç de öyle kolay gözükmüyor. İşte tam da burada ‘Sahi ne olacak bu Galatasaray’ın hali?’ sorusu gündeme geliyor ki; onun da cevabını Türkiye Kupası üzerinden arayabiliriz. Peki ya bu ne kadar mümkün? Açıkçası orada da işleri kolay gözükmüyor. Galatasaray kupada yarı finalde Ç.Rizespor ile karşılaşacak. Tarihinde bu kupayı hiç almamış ve bu kez hedefe çok yaklaşmış Rize karşısında bu Galatasaray için ‘Turu geçer’ diyebilir miyiz?

Ben diyemem. Sanırım benim diyen birçok Galatasaraylı da diyemez.

Hal böyleyken… Varsayalım ki Rize’yi eledi Galatasaray.

Ya final?

Konya-Fenerbahçe eşleşmesinden gelecek rakip her iki ihtimalde de zor değil mi? Neresinden bakarsanız zor elbette. Tüm bu zor süreç hedefe ulaşılarak da aşılabilir pekala…
Amma velakin bugün büyük çöküşteki Galatasaray için iyimser olmaktan öteye geçmez bu yaklaşım. Bekleyip görelim… Yazımın başlığının cevabını da o bekleyiş sonunda hep birlikte bulalım.