Cumhuriyetçi Parti Kongresi ve Trumpizmin zaferi

Bu hafta en çok tartışılan kişilerden biri Trump idi. Haftaya Trump'a karşı düzenlenen başarısız suikast girişimi ile başladık ve haftayı Trump'ın Cumhuriyetçi Partiyi nasıl ele geçirdiğini gözlemleyerek bitirdik.

Pazartesi 22 Temmuz 2024 03:00
NATO Washington Zirvesi: Temel çıktılar ne oldu?

NATO'nun Washington Zirvesi nihayet gerçekleşti. Bu zirve bir süredir bekleniyordu, ABD yönetiminin de 75 Yıl zirvesine sembolik bir önem atfettiği biliniyordu.

Pazartesi 15 Temmuz 2024 03:00
ASTANA ŞİÖ-WASHİNGTON NATO ZİRVE ARASI GÜNDEM

Bu yıl da takvim şaşmadı; önce ŞİÖ Zirvesi dolayısıyla çok kutupluluk, çok taraflılık, ilişkilerin çeşitlendirilmesi meselesi ve kutupsuzluk umutları dillendirildi.

Pazartesi 08 Temmuz 2024 03:00
İSRAİL-HİZBULLAH RESTLEŞMESİ: NEREYE DOĞRU?

Uzun bir süredir konuşulan senaryo, İsrail-Hamas çatışmasının İsrail-Hamas çatışması olmaktan çıkma senaryosu son haftalarda ciddiyet kazanmış görünüyor.

Pazartesi 01 Temmuz 2024 03:00
PUTİN'İN ASYA ZİYARETİ: YENİDEN YENİ BİR BAMBU PERDE Mİ?

Ukrayna Savaşı başladıktan ve Rusya'nın kısa zamanda kolay bir zafer kazanmaması için Batılıların iyi bir hazırlık yaptığı anlaşıldıktan sonra Putin, televizyon ekranlarından muhataplarına şöyle seslenmişti: "Savaş mı istiyorsunuz, uzun bir savaş alacaksınız". Kimse Putin'in sözünde durmadığını söyleyemez. G7'de ve Ukrayna resmi çevrelerinde "ciddi olamaz" diye geri çevrilen Rusya'nın barış önerisi Rusya'nın bir yıpratma harbinde küçük ama stratejik olarak gayet önemli kazançları elinde tutma kapasitesi olduğunu gösterdi.

Pazartesi 24 Haziran 2024 03:00
AVRUPA'NIN DERTLERİNE G7 VE UKRAYNA KONFERANSI BİR UMUT OLDU MU?

Bayram günü Avrupa'nın dertleriyle ilgili bir yazı daha okumak istemezseniz çok haklısınız ama işte beş yılda bir gerçekleştirilen AP seçimleri bol bol analiz yapacak fırsat sağladı hepimize.

Pazartesi 17 Haziran 2024 03:00
GAZZE'DEN UKRAYNA'YA STRATEJİK YALPALANMALAR: BİDEN YÖNETİMİ NE İSTİYOR?

Ortadoğu Gazze meselesi üzerinde dönmeye devam ediyor, bizim gündem önceliklerimizi de bu belirliyor.

Salı 04 Haziran 2024 03:00