SON HAFTANIN ORTADOĞU BİLANÇOSU: FÜZELER, VURULAN HEDEFLER, SÜREN BELİRSİZLİK

Eşik aşılmadan ABD/Koalisyon/İsrail ve Direniş Ekseninin birbirini vurduğu bir Ortadoğu haftası daha geride kaldı. Kimi uzmanlara göre "bölgesel savaş" filan ilan etmese de bal gibi herkes savaşıyor. Bu ortamda füzeler havalarda uçuşurken hem ortamla hem de birbiriyle ilintili üç tartışma -ki bu üç tartışma aynı zamanda sahadaki belirsizliklerin hala belirsiz olarak kaldığını gösteriyor- gündemimizi işgal etti.

Pazartesi 05 Şubat 2024 03:00
TÜRKİYE'DEN İSVEÇ'E ONAY: NEDEN BU KADAR UZADI VE NEDEN ŞİMDİ?

Bu hafta neredeyse NATO'nun Madrid Zirvesinden beri devam eden İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye ayağında çıkan pürüzler aşıldı. Sürecin aşılması, aslında, Madrid'deki mutabakat sonrası sürpriz de değil.

Pazartesi 29 Ocak 2024 03:00
YENİ BİR BÖLGESEL VEKALET SAVAŞI

Uzun bir süredir şu tabiri duyuyorsunuz: Bölgesel bir savaşın kıyısındayız. Bu tabir, ilgimizin nihayet İsrail'in Gazze'de yürüttüğü operasyonun ötesine, 7 Ekim saldırılarının asıl sarstığı şeye yani bölgesel güç dengesine/ bu dengeye dayanan düzene döndüğünü gösteriyor.

Pazartesi 22 Ocak 2024 03:00
BEKLENEN TAYVAN SEÇİMLERİNDEN NE MESAJ ÇIKTI?

​Tayvan seçimleri nihayet gerçekleşti, üstelik tüm dünyada seçimler ilgi ile izlendi. Bazı uzmanların iddia ettiği gibi Tayvan meselesi hiç olmadığı kadar uluslararasılaşmış durumda. Bunun temel nedenlerinden biri Tayvan meselesinin ABD-Çin ilişkilerinde bir kontrollü kriz alanı olarak algılanması.

Pazartesi 15 Ocak 2024 11:10
​YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ BÖLÜM 1: ORTADOĞU'DA 40 KATIR, 40 SATIR, 40 GİYOTİN DARBESİ

Bir yandan işimiz çok kolay zira 2023 zor bir seneydi ve bu kadarını söylemek aslında belki de kâfi.

Pazartesi 25 Aralık 2023 02:30
​UKRAYNA ÜZERİNDEN VERİLEN MESAJLAR: PUTİN'İN KONUŞMASI VE AB GENİŞLEME KARARI

Geçtiğimiz perşembe günü Avrupa dünyasının aktif cephesinin farklı taraflarında ayrı ayrı mesajlar verildi.

Pazartesi 18 Aralık 2023 02:50