VİCDANIN YÜKÜ NE OLACAK?

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Her şey yolunda, lüks içinde sosyetik bir hayattan bir anda aranan bir katil oluyorsun.

Gün geçmiyor ki yeni bir haberle daha şaşkına uğruyoruz. Hayat ne kadar garip ve sürprizlerle dolu. Her şey yolunda, lüks içinde sosyetik bir hayattan bir anda aranan bir katil oluyorsun.  

Geçtiğimiz hafta bildiğiniz üzere sözde yazar Eylem Tok ile Doktor B. Kod adlı Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğulları Timur Cihantimur karıştığı trafik kazasında beş kişiye çarparak bir kişinin ölümüne sebep oldu. 

Ve olay yerine gelen anne yaralılara yardım etmek yerine, oğlunu kaçırıp yaralıların telefonunu çalmayı tercih etti. Bakın seçti demiyorum çünkü yardım etmek ya da etmemek bu bir seçim dahi olamaz, kendisi bile isteye yaralıları kaderlerine bırakmayı tercih etti. Kazazedelerin hepsi orada hayatlarını kaybedebilirdi, ki bir kişi kaybetti de o zaman ne yapacaktı hemen çekici çağırtıp aracıda saklayıp hiçbir şey olmamış gibi devam mı edecekti hayatına. Açıkçası ben bu hanımefendinin eşi ile ortak çalıştırdığı bir güzellik salonu olduğunu duymuştum daha önce. Yanında insanları çalıştırıp emeklerinin karşılığını vermeyen ama kendi umarsızca savurgan bir hayat yaşayan hanımefendi diye çokça duymuştum ismini.  

Düşünsenize o sosyetenin hayran olduğu Doktor B.’nin karısı, güzellik salonlarının kraliçesi, ünlü yazar, şimdi oğlunu kaçıran suça iştirak olan bir kadın olarak anılıyor. Hayatta ne oldum demeyeceksin. New York sokaklarında güle oynaya yaşadığınız oyundan bozma hayatınız uzun sürmeyecek. Yıktığınız, yarım bıraktığınız hayatların bedelini gelip kanunlar önünde vereceksiniz. Ama şunu unutmayın ki ilahi adalet ve vicdan kolay kolay bırakmaz yakanızı.