BÜYÜK BİNGÖL SPOR KULÜBÜ

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Bingöl ismini yüzen adaları ve yöresel ürünleri ile duyardık. Sporda atletizm milli takımına verdiği sporcuları hep olurdu.

Bingöl ismini yüzen adaları ve yöresel ürünleri ile duyardık. Sporda atletizm milli takımına verdiği sporcuları hep olurdu. Takım sporlarında ise Solhan Spor voleybolda mücadele etmeye çalıştı ama güçleri yetmedi. Sonuç olarak Süper Lig kategorisinde yani Türkiye’nin en iyi takımlarıyla oynayabildiği tek bir kategori kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Türkiye Futsal Süper Ligi var ve sadece Büyük Bingöl Spor Kulübü, Türkiye’nin en iyi takımlarını Bingöl’e getiriyor. 2014 yılından buyana Futsalda hep en üst ligde oynayan Bingöl takımı bu sezonda Süper Lig Takımı olarak şehirlerini temsil edecek. Takımın koordinatörü Ömer Yılmaz’a takımın durumunu sorduğumda açtı ağzını yumdu gözünü ve dertlerini çözüm önerileriyle sıraladı;

“Futsalın yanı sıra futbol'da Bingöl Amatör Ligi'nde tek yenilgi yüzü görmedik son dört yılda. Bu sezon oynadığımız beş maçımızı kazandık ve yine namağlup olarak devam ediyoruz.  On iki gol attık sadece tek gol yedik ve muhtemelen bu sezon şampiyon takım biziz... Futbol ve Futsalın yanı sıra Halkoyunları ve Basketbolda da faaliyetlerimiz var ve İl içinde bu her iki branşta önemli derecelerimiz oldu.

Futsala ise 2014 yılından beri devam ediyoruz. 2022 yılının Mart ayına kadar tamamen kendi imkanlarımız ile takımı bu duruma getirdik ve her yıl istisnasız Türkiye Şampiyonasına katıldık. 2021-2022 sezonunda Futsal Süper Ligi kuruldu ve play-off düzenlendi. Bizler elemeleri kazanarak yine Lig'e katılım hakkını kazandık. Mütevazi bütçemiz ve alın terimiz ile ligi ortalarda tamamladık. Fakat geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren oluşan ekonomik dalgalanma sebebi ile masrafları karşılayamaz hale geldik...  Bingöllü gençlere sunduğumuz imkanlar diğer süper lig takımlarına göre çok zayıf kalmaya başladı. Bunun için bir kampanya başlatarak takımımıza ekonomik destek arayışına gittik. Bunun için Acun Ilıcalı ile de görüştük ama yetmiyor. Şimdi destek zamanı diyoruz. 22 Kasım Salı Günü Saat 17:30’da Bingöl Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenleyeceğimiz “Haydi Bingöl” etkinliğe tüm Bingöl sevenleri bekliyoruz” diye davet ediyor.

Büyük Bingöl Futsal Takımını geçtiğimiz sezon Kocaeli’nde oynanan TFF Futsal Süper Ligi maçlarında gördüm. Gözlemlerim ile 2-3 iyi oyuncunun transferiyle bu takım şampiyon olur. Bingöl’ün UEFA Futsal Şampiyonlar Ligine ev sahipliğini yaptığını bir düşüncenize! Bir şehrin prestijine katkılarını ve en az üç Avrupa takımının maç aralarında Bingöl’ü gezdiğini! Sosyal medyada bu takım sporcularının çok sayıda takipçileri olur ve yaptıkları paylaşımlarla Bingöl’ü tanıtmalarını! Hayali bile güzel.

Bingöl’ü önemseyen insanların olduğunu düşünerek kulübün TR900001000302922903905001 banka hesap numarası bilgisini paylaşmak istiyorum. “Haydi Bingöl Güç Sende”