BU HAFTA VİZYONDA NELER VAR?

Milena Berfin GÜLDOĞAN
Tüm Yazıları
Vizyon bu hafta Türk filmleri sayesinde yoğun. Bugün ülkemizde yayına giren 7 filmden 5'i Türk yapımı.

Ancak Türk yapımı olmayan o 2 filmden birinin de yönetmeni Türk.. Hatta bence yönetmeni Türk olan o filmden ‘Öğretmenler Odası’ndan biraz bahsedelim.. Çünkü İlker Çatak’ın 4.uzun metraj filmi Das Lehrerzimmer -eminim hatırlayanlarınız vardır- 2024 yılı Akademi Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde Almanya’yı temsil etmesi için seçilmişti. O tarihten beri vizyona girmesini dört gözle bekleyenler için güzel bir gün.. Sadece merak edip filme gidecekler için ise konusu şu şekilde; matematik öğretmenliği yapan Carla’nın, yeni atandığı okulda sürekli hırsızlık olaylarının cereyan etmesi ve tüm suçların bir Türk öğrencisine yöneltilmesinin ardından gelişen olaylar, bu olaylar üzerinden yapılan sistem eleştirisi diyebilirim kısaca.

 

2023 İstanbul Film Festivali Seyfi Teoman En İyi İlk Film ödülünü kazan ‘Bars’da bugün vizyona girdi. Film soyu tükenmiş Anadolu parsının izine rastlamak için Anadolu’da yolculuğa çıkan iki zooloğun hikayesini anlatıyor. Dilden dile, kulaktan kulağa yerleşmiş ve artık bir mit haline gelmiş Anadolu parsını arayan Veysel ve Emre farklı hedeflerle çıktıkları bu yolda ortak bir paydada buluşuyor; aradıkları bir pars mı yoksa çıktıkları bu yolculuk bulmayı umdukları şeylerin yansıması mı? Ve aralarındaki bazı sırlar neleri değiştirecek?

 

KONSER TAKVİMİ

 

İstanbul’da yakın dönemde gerçekleşecek olan birkaç konseri de konuşalım ki biletler tükenmeden hızlıca satın alabilin. Belki 14 Şubat akşamı sevgilinizi götürerek bu konserleri birer hediyeye dönüştürebilirsiniz; kalem kağıdı hazırlayın konser takvimini paylaşıyorum..

 

Pop severler için ayrı, rock ve rap severler için de ayrı ayrı birkaç konser takvimine bakalım. Benim de yakından takip ettiğim, şarkılarının çoğunu ezbere bildiğim Mabel Matiz Sevgililer Günü akşamında Volkswagen Arena’da dinleyicileriyle buluşacak.

 

Yine aynı akşam için sürpriz konser planı yapanlara bir alternatif öneri; Zorlu PSM – Turkcell Sahnesi’ne Sıla’yı dinlemeye gidebilirsiniz. Olur ya, ortak şarkınız bir mor ve ötesi şarkısıdır.. Alın size sürpriz gibi sürpriz; 14 Şubat akşamı mor ve ötesi ise JJ Arena’da.

 

Eğer erken bir hediye vermenizde sorun yoksa bu konseri de kadrajınıza almak isteyebilirsiniz.. 8 Şubat Perşembe günü Bostancı Gösteri Merkezi’ne gidip Melike Şahin şarkılarına eşlik etmek 14 Şubat’ın büyüsünü hissetmenize vesile olacaktır..

 

Bu konserler sevgiliye yapılacak güzel bir sürpriz tavsiyesidir, aklınızda olsun..

MASLAK KASIRLARI

 

Bazen günlük rutinlerden bazen yoğun iş temposundan bazen de gözümüzün önündekini keşfedememekten İstanbul’un bize sunduğu güzelliklere karşı kör kalabiliyoruz. Belki gün içinde bile çok kez geçip gittiğimiz, belki daha önce defalarca önünden geçtiğimiz, toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilen bir güzelliğe dikkatinizi çekmek isterim; Maslak Kasırları..

 

170 bin m²’lik bir alana konumlandırılmış ve Sultan Abdülaziz tarafından 1860’lı yıllarda yaptırılmış ve Şehzade Abdülhamid’e tahsis edilmiş ve şehzadelik döneminde yıllarca gözlerden ırak yaşamını sürdürdüğü bu cennet köşeyi gezme planının da bulunduğu bir hafta sonu rotası düzenlemenizi öneririm. Küçük ama mimari açıdan görkemli saray yapılarının bulunduğu kasırda güzel bir kahvaltı yapabilir ve ihtiyacınız olan temiz havaya doyabilirsiniz.