Kültür Sanat Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 08.05.2024 16:32

Ankara'ya damgasını vurdu

Hıdırellez'i İstanbul'da 7000 kişiyle muhteşem bir şölenle kutlayan Suzan Kardeş, bu kez başkentte unutulmaz bir performansa imza attı. İstanbul'daki etkinliğin hemen ardından Ankara CSO sahnesinde gerçekleştirdiği Hıdırellez konseriyle, bu özel geleneğin coşkusunu iki katına çıkaran sanatçı, kendisini izlemeye gelenleri adeta büyüledi.
Ankara'ya damgasını vurdu

Haftalar öncesinden biletlerin tükendiği konserde, renkli repertuarı ve enerji dolu sahne şovuyla seyircilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunan Suzan Kardeş, müzikseverlere eşsiz bir gece yaşattı. Özellikle konserin ikinci yarısında ayakkabılarını çıkararak yalınayak performans sergileyen sanatçı, izleyicileri dansa davet ederek geceye ayrı bir neşe kattı. Sahnedeki coşkulu orkestrasıyla birlikte Hıdırellez kutlamalarına damga vuran Suzan Kardeş, Ankara'daki kutlamalarda defalarca sahneye tekrar davet edilerek geceye iz bıraktı.

 

UNESCO SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS MÜZESİ'NDE COŞKULU KARŞILAMA!

 

Hıdırellez geleneğinin kültür elçisi olarak 32 yıldır büyük başarıyla görev yapan Suzan Kardeş, bu yıl ayrıca UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" listesine seçilmesiyle gündemde.

 

Hıdırellez kutlamalarının ardından, Suzan Kardeş Unesco'nun özel bir etkinliğine davet edildi ve burada coşkuyla karşılandı. Unesco Somut Olmayan Kültürel Miraslar Müzesi'nde gerçekleşen etkinlik, Suzan Kardeş'in sevenleriyle buluşmasıyla renklendi.

 

Etkinlikte konuşan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz: ‘’En görkemli Hıdırellez kutlamalarını Suzan Kardeş ile yaşadık. Bu büyük coşku ve yarattığı farkındalık, özellikle İstanbul ve birçok şehirde büyük yankı uyandırdı. Suzan Kardeş’in 32 senedir bu farkındalığı yayması son derece değerlidir. Onu bu katkılarından dolayı kutlarım.' dedi.’’

 

Suzan Kardeş ise duygularını şu şekilde ifade etti: ‘’Olamaz dediğimiz zamanlar oldu. Pandemi döneminde bile Hıdırellez’i kutlayabilmek geleneği sürdürmek için elimizden geleni yaptık. 32 senedir çocukluğumdan kalan bu geleneği sabırla Türkiye’de daha çok sürdürmeye çalıştım. Tüm oyuncu, sanatçı dostlarımla binlerce insanla bu geleneğin içinde buluştuk. Hiç doymadım, doymadım... Unesco’nun beni görmesini hep istedim. Sonunda biz Unesco ile buluştuk. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz bana söz verdi. Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri’ne seçilmemiz söz konusu. Bu süreci heyecanla takip ediyorum. ‘’