​TELAFİSİ OLURSA NE ALA!

Mustafa YAŞAR 25 Eki 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Baskılı oyununu golle sonuçlandıramayan Galatasaray gecenin kaybedeni olurken; kontrollü oyunuyla önce Kane sonra Musiala ile goller bulan Bayern üç puanın sahibi oluyordu.

Şampiyonlar Ligi mücadelesine sahasında Kopenhag beraberliği ile başlayan sonrasında Manchester United deplasmanında aldığı flaş galibiyetle grupta iddialı duruma gelen Galatasaray, oynadığı iki maçını da kazanan lider Bayern Münih karşısına yeni bir zafere imza atmak için çıktı.

Karşılaşma öncesi en çok merak edilen konu Beşiktaş maçında sakatlanan Aslan’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin oynayıp oynayamayacağı idi.

Icardi’nin Galatasaray’ın belki de bu sezon en çok ihtiyaç duyduğu karşılaşmada hızlandırılmış tedavi sonrası İlk 11’de yer alması yüreklere su serperken; Okan Buruk’un Beşiktaş maçına göre kadroda tek değişikliği Angelino'nun yerine   Kazımcan Karataş ile yaptığını gördük.

***

Karşılaşmaya atak başlayan Galatasaray, ilk kontra atağında erken golü (Dk.8) bulan ise Bayern Münih oldu.  

Geriye düşmesine rağmen oyundan düşmeyen sarı-kırmızılılar, beraberliği de bulmakta gecikmedi.

Icardi düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çevirdiğinde ise dakikalar 30’u gösteriyordu.

İlk yarıda kazanmak için oldukça iştahlı, rakibini yarı sahasından çıkarmayan bir Galatasaray, buna karşılık bu baskı karşısında olabildiğince sakin ve risksiz oynamaya çalışan Bayern Münih izledik.

***

Karşılaşmanın ikinci yarısında tam bir kaos futbolu izledik.

Baskılı oyununu golle sonuçlandıramayan Galatasaray gecenin kaybedeni olurken; kontrollü oyunuyla önce Kane sonra Musiala ile goller bulan Bayern üç puanın sahibi oluyordu.

Galatasaray için dün 75 dakikaya kadar oynadığı futbol sonrası kaçan balık büyük oldu diyebiliriz.

Sarı-Kırmızılılar grupta bir sonraki maçında 8 Kasım’da bu kez Almanya’da yine rakibiyle karşılaşacak.

O maçta dün İstanbul’da kaybedilen puanın telafisi olursa sorun yok.

Yok olmadı bu kez hesaplar şaşar.