KARTAL'IN ŞOVU

ANIL KARTAL 31 Ağu 2024

ANIL KARTAL
Tüm Yazıları

Beşiktaş, Lugano’ya karşı ilk maçı 3-1 önde götürürken turun fişini çekebilirdi ancak yediği gollerle turu ikinci maça bıraktı. Ev sahibi takım 4-1-4-1 dizilişiyle sahaya çıktı. Beşiktaş maça etkili başladı ve dakikalar 7'yi gösterdiğinde golcü Immobile, alışık olduğumuz fırsatçı karakteri sayesinde, serbest vuruş sonucu kaleciden seken topu ağlarla buluşturdu.

Golden sonra Beşiktaş, maçı rahat bir şekilde koparabilirdi. Rashica karşı karşıya net bir fırsatı kaçırdı; Immobile bazı pozisyonları harcadı. Van Bronckhorst’un ise Lugano'ya iyi çalıştığı belliydi. Lugano, kaleden pasla çıkmaya çalışırken, Emirhan’ı orta sahaya kadar çıkardı. Bu hamleyle Lugano, geriden oyun kurmakta zorlandı ve basit hatalarla pozisyon verdi. Musrati iyi bir performans sergiledi. Sol kanatta oldukça fazla pozisyon verdiği için eleştirilen Masuaku ise bence Semih’in zaman zaman yardıma gelmemesi nedeniyle 2'ye 1 kaldı ve zorlandı. Hücumda Rashica, Rafa Silva ve Immobile oyunu iyi yönlendirdi ancak Semih'in tarafı hücum anlamında da aksıyordu.

Bunların farkında olan Hoca, ilerleyen süreçte kesinlikle bir önlem alacaktır: Bir transfer isteyebilir veya zaman zaman Muci’yi orada deneyebilir. Golden sonra pozisyonları değerlendiremeyen Beşiktaş, devreyi 1-0 önde kapattı. Oysa fark daha da açılabilirdi. Beşiktaş takım olarak şu ana kadar iyi bir performans gösterdi ama bir oyuncu var ki ona ayrı bir parantez açmak gerek. Bazı oyuncuları sahada çıplak gözle izlemek ayrı bir zevktir; topu alışı, oyunu okuması... Herhalde kimden bahsettiğimi biliyorsunuz: Rafa Silva. Onu izlemek büyük bir keyif.

Beşiktaş ikinci yarıya çok da iyi başlamadı. 59. dakikada Svensson adamını kaçırmasıyla Lugano skoru 1-1'e getirdi. Aslında her şey buradan sonra başladı. Beşiktaş ilk yarıda olduğu gibi oyunun kontrolünü ele aldı ve sahne artık onundu… Hani deriz ya "Al da at" diye… İşte tam da öyle attı golü 65’te Fernandes. Golün yıldızı ise harika asist yapan Rafa Silva’ydı. Yetti mi? Tabii ki hayır! Dakikalar 70'i gösterdiğinde, bu sefer Rafa Silva harika bir aşırtma golüyle skoru 3-1 yaptı. Beşiktaş yalnızca skor olarak değil, oyun olarak da keyif veriyor.

Ayrıca, Rafa Silva'nın resitalini de bonus olarak izleyebiliyorsunuz. Sahadan 5-1 galibiyetle ayrılan Beşiktaş, kötü geçen sezonun ardından Avrupa arenasındaki macerasına devam ediyor. İşler iyi gitse de takımın aksayan ve kötü giden yönlerini de konuşmak lazım. Beşiktaş'ın yedek kulübesi yeterli değil. Semih aksıyor, oraya transfer şart. Sol bek takviyesi de gerekiyor. Beşiktaş, ligde şampiyonluk mücadelesi verirken Avrupa arenasında da gidebileceği yere kadar gitmek istiyorsa transfer sezonu bitmeden gerekli önlemleri mutlaka almalı.