​HOŞGELDİN EYLÜL

Şafak ORTAÇ 03 Eyl 2023

Şafak ORTAÇ
Tüm Yazıları
Eylülden beklentimi yüksek tuttum. Yaz sıcağıyla kavrulan yüreklerimize su serpilsin istedim çok mu?

Eylül ayına merhaba dedik. Eylül bir başlangıç ayı. Sonbaharın başlangıcı. Eğitim öğretim yılının başlangıcı. Adli yılın başlangıcı. Hatta denizlerde av sezonunun başlangıcı. Eylül bu kadar başlangıca ev sahipliği yaparken hayatlarımızda da umarım güzelliklerin başlangıç yaptığı bir ay olur.

Termometreleri zorlayan bir yazı geride bırakırken yağmur beklentisi içindeyiz. Malum kuraklık ve barajlardaki su eksikliği hem tarımı hem kentleri etkiliyor. Eylülden beklentimiz önce yağmur ama sele dönüşmeyeninden mümkünse. Mevsim değişiklikleri metabolizmamızı etkilerken Covid’in yeni varyantının bizi es geçmesini bekliyoruz tabii. Yeniden kapanmaya sebep olabilecek bir durum söz konusu olabilir mi soruları nevrimizi döndürmeye yetiyor da artıyor. Hoş bundan sonra global bazda hiçbir ülkenin kapanmayı kaldırabileceği kanısında değilim. Yine de kış kış diyorum kendisine, evlerden ırak olsun. Eylül en güzeli maaşlara yapılacak zam haberleriyle gelsin mesela. Herkesin eli rahatlasın. Kira fiyatları da bir zahmet dursun artık. Kış gelirken kimse evsiz barksız kalmasın. Üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacına çözüm bulunsun. Gençler kalacak yere değil derslerine kafa yorsun. Elinde silah ya da sopa kadın kovalayan ‘meczuplara’ hak ettikleri cezalar verilsin.

Eylülden çok fazla beklentimiz yok aslında. Rahat huzur içinde yaşamak dileğimiz. Bu kadar sığınmacı sığınamasın. Sınırdan elini kolunu sallayan geçemesin. Büyük küçüğü ezmesin, güçlü konumunu kullanıp baskı yapamasın. Kimse kimsenin hayatına müdahale etmesin öyle. Herkes haddini bilsin. İyilik olsun kardeşliğimiz bozulmasın yani. Yangınlarda yanan ciğerlerimiz seneye yeşillik bağ bahçe olsun. Yerine otel vs dikilmesin.

Sanatta sporda bilimde başarılı çalışmalar desteklensin. Eğitimin kalitesi yükselsin, kız erkek ayrımı yapılmasın. Bir arada olmanın medeniyete katkısı unutulmasın.

Eylülden beklentimi yüksek tuttum. Yaz sıcağıyla kavrulan yüreklerimize su serpilsin istedim çok mu?