Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 06.05.2024 11:01 Güncelleme: 06.05.2024 11:56

Tether ilk çeyrekte 4,52 milyar dolarlık rekor kar açıkladı

Tether Holdings Limited (BVI), önde gelen küresel bağımsız muhasebe firması BDO tarafından yürütülen 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin güvence görüşünü açıkladı. Yeni rapor, bu yeni genişletilmiş ve daha şeffaf raporun bir bölümü haline gelen önceki Rezerv raporunda sunulan bilgileri tamamlayarak, Grubun tamamının mali gücüne ilişkin bir genel bakış sunuyor.
Tether ilk çeyrekte 4,52 milyar dolarlık rekor kar açıkladı

2023'ün 4. çeyreğindeki ivmeyi sürdüren 2024'ün ilk çeyreği, 4,52 milyar dolarlık rekor karla grup için önemli bir dönüm noktası oldu.

Katkıda bulunan ana kuruluşlar aynı zamanda stablecoin ihraç etmekten ve ilgili rezervleri yönetmekten de sorumlu. Bu karın yaklaşık 1 milyar doları, esas olarak ABD Hazine varlıklarından elde edilen net işletme karlarından kaynaklanıyor. Bildirilen karların geri kalanı, Bitcoin ve Altın pozisyonlarındaki piyasaya göre değerleme kazançlarından oluştu. Ek olarak, 2024'ün ilk çeyreği, grubun şu anda 90 milyar doları aşan ABD Hazine tahvillerinin hem doğrudan hem de dolaylı sahipliğini artırma konusundaki benzeri görülmemiş başarısını sergiledi. Dolaylı risk, ABD Hazine tahvilleri tarafından teminat altına alınan gecelik ters geri alım anlaşmalarının yanı sıra para piyasası fonları aracılığıyla ABD Hazine tahvillerine yapılan yatırımları da içerecek şekilde hesaplandı.

Ayrıca, şeffaflığa olan kararlı bağlılığının bir parçası olarak Grup, net özsermayesini ilk kez açıkladı ve 31 Mart 2024 itibarıyla 11,37 milyar dolarlık etkileyici bir rakamı ortaya çıkardı. Bu, 31 Aralık'ta kaydedilen 7,01 milyar dolarlık özsermayeden dikkate değer bir artışı yansıtıyor. 2023. Rapor, Şirketin stabilcoin tekliflerini desteklemek için tampon olarak tutulan fazla rezervlerde 1 milyar dolarlık bir artış olduğunu ve toplamı yaklaşık 6,3 milyar dolara çıkardığını vurguluyor.

Fiat cinsinden stabilcoinleri destekleyen Rezervlerle ilgili olarak BDO, Tether tarafından ihraç edilen tokenlerin yüzde 90 gibi etkileyici bir oranda nakit ve nakit Eşdeğerleri tarafından desteklendiğini doğruladı ve bu da stabilcoin ekosistemindeki likiditeyi destekleme taahhüdünün altını çizdi. Ayrıca yalnızca ilk çeyrekte 12,5 milyar doların üzerinde USDt ihraç edildi.

Yeni raporun Rezerv Raporu (RR) bölümü, Tether'in güçlü mali pozisyonunu yineliyor,

Şirket Yönetimi 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla aşağıdaki beyanda bulunmaktadır:

Dolaşımdaki Tether tokenlarının Rezervleri 110 milyar 289 milyon 406 bin 409 ABD doları tutarındadır.

Tether tokenlarını ihraç eden Şirketlerin yükümlülükleri 104 milyar 27 milyon 539 bin 692 doları tutarında olup, bunun 104 milyar 19 milyon 279 bin 735 doları ihraç edilen dijital token’larla ilişkilidir.

31 Mart 2024 itibarıyla Rezervleri oluşturan varlıkların değeri, Tether tokeni ihraç eden şirketlerin yükümlülüklerinin değerini 6 milyar 261 milyon 866 bin 717 dolar aşmaktadır.

Tether Group'un rapor tarihi itibarıyla toplamı 5 milyar doları aşan stratejik yatırımları, Yapay Zeka ve Veri, Yenilenebilir Enerji, P2P iletişimi ve BTC Madenciliği gibi çeşitli sektörleri kapsıyor. Bu yatırımlar, Fiat cinsinden ihraç edilen tokenleri destekleyen yeni raporda ayrıntılı olarak belirtilmese de Tether'in misyonuna olan sarsılmaz bağlılığının altını çiziyor.

İlk çeyrek sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “2024'ün ilk onayıyla Tether, şeffaflığa, istikrara, likiditeye ve sorumlu risk yönetimine olan sarsılmaz bağlılığını gösterdi. Bu son raporda da gösterildiği gibi Tether, şirketin mali gücünü ve istikrarını yansıtan 4,52 milyar dolarlık yeni kar kriteriyle rekorları kırmaya devam ediyor. Yalnızca rezervlerimizin bileşimini değil aynı zamanda Grubun 11,37 milyar dolarlık net özsermayesini de raporlayarak, kripto para endüstrisinde şeffaflık ve güven alanlarında çıtayı bir kez daha yükseltiyor" dedi.