Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.03.2024 09:00 Güncelleme: 07.03.2024 09:51

"Mahzen-4" operasyonunda "Süleler" isimli organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de düzenlenen "Mahzen-4" operasyonunda "Süleler" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
"Mahzen-4" operasyonunda "Süleler" isimli organize suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya, Mersin’de düzenlenen “Mahzen-4” operasyonunda “Süleler” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek, operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Hangi büyüklükte olursa olsun halkın huzurunu bozan organize suç örgütlerine göz açtırmayacaklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, “Bir bir çökertip adalete teslim etmekte kararlıyız.” dedi.

Bakan Yerlikaya, Mersin İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; çıkar amaçlı suç örgütü kurma, kasten adam öldürme, çok sayıda işyeri, ikamet ve araç kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti, nitelikli dolandırıcılık, silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işlediklerinin tespit edildiğine değindi.

Operasyonlar sonucu 5 adet ruhsatsız tabanca, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda fişek ve balistik yeleğe el konulduğu bilgini paylaşan Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.