Konya 13.09.2022 15:31

Konya'da Ahilik Haftası Etkinlikleri Bakan Kirişci'nin Katılımıyla Başladı

Konya'da Ahilik Haftası etkinlikleri Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin katıldığı coşkulu programla başladı. Ahilik Yürüyüşü ve Şed Kuşanma Töreninin yapıldığı programda Bakan Kirişci Konya'da Yılın Ahi Çırağı seçilen Hatem Soydan'a ve Yılın Ahilerine ödüllerini takdim etti.
Konya'da Ahilik Haftası Etkinlikleri Bakan Kirişci'nin Katılımıyla Başladı

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından düzenlenen “Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı” büyük coşkuyla başladı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Alaaddin Tepesi’nden Kapu Camii’ne kadar Ahilik yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından düzenlenen programda konuşan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, ahiliğin dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanatla birleşmesi olduğunu belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bütün esnafların Ahilik Haftası’nı tebrik ederek, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Altay, böyle anlamlı bir günde kendilerini yalnız bırakmayan Bakan Kirişci’ye teşekkür etti.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ise, esnafların ülkenin asli unsurları olduğunu ifade ederek, “Tabir yerindeyse vücudumuzun omurgası, bizi ayakta tutan ve bizim için olmazsa olmaz temel unsurlarımız. Ahilik kültüründen burada mutlaka söz edilmiştir ama biz genellikle başka medeniyetleri, başka kültürleri en ince detayına kadar bilir ama kendi kültürümüze geldiğimizde oralarda genelde eksiklerimiz, noksanlarımız olur. Bu tür etkinlikler aslında tam da bu eksikliklerimizi gidermek adına önemli bir fırsattır.” açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen Şed Kuşanma töreninde Bakan Kirişci Konya’da Yılın Ahi Çırağı seçilen Hatem Soydan’a ve Yılın Ahilerine ödüllerini verdi.

Programa; Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Hali Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, KONESOB’a bağlı odaların başkanları ile esnaflar katıldı.