Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.05.2024 00:00 Güncelleme: 08.05.2024 16:09

Çin: İsrail'in Refah'a askeri operasyon planı endişe verici

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Rafah'a yönelik karadan askeri operasyon planından büyük kaygı duydukları bildirildi.
Çin: İsrail'in Refah'a askeri operasyon planı endişe verici

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Rafah’a yönelik karadan askeri operasyon planından büyük kaygı duydukları bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, İsrail’e uluslararası toplumun çağrısına kulak vererek Refah’a yönelik saldırısını durdurma ve Gazze Şeridi’nde daha ciddi bir insani felaketin yaşanmasını önlemek için elinden geleni yapma çağrısında bulundu.

Gazze’deki çatışmaların 200 günden fazla süredir devam ettiğine ve korkunç bir insani felakete yol açtığına işaret eden sözcü, savaş ve şiddetin sorunu temelden çözemeyeceğini, gerçek bir güvenlik sağlamak yerine nefreti artıracağını belirtti.

Uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Lin, “Şu an en ivedi olarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2728 sayılı kararı uygulanarak savaşa derhal son verilmeli, insani yardımlar güvence altına alınmalı ve Filistin sorununun iki devletli çözüm temelindeki siyasi çözüm yoluna bir an önce geri dönmesi sağlanmalı.” ifadesini kullandı.