Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.06.2024 21:00 Güncelleme: 14.06.2024 14:42

Bakan Kacır: Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında üç anlaşma imzaladık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başkanı Pedro Sanchez'in huzurunda üç anlaşma imzaladıklarını açıkladı.
Bakan Kacır: Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında üç anlaşma imzaladık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İspanya Başkanı Sanchez’in huzurunda üç anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

“Bilimsel ve Teknolojik İş birliği Mutabakat Zaptı” ile ülkelerin yeşil dönüşüm, yapay zeka, teknoloji girişimciliği alanlarında bilimsel ve teknolojik iş birliğini artıracaklarını belirten Bakan Kacır, açıklamasına şöyle devam etti:

“’Uzay Çalışmalarında Barışçıl Amaçlar Doğrultusunda İş birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’ ile iki ülke arasında uzay alanında yeni iş birliği projelerini harekete geçireceğiz. ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında Mutabakat Muhtırası’ ile ülkelerimizin ilgili kurumları arasında mesleki ve teknik eğitim iş birliğini somut projeler ve programlar temelinde artıracağız.”