Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 07.05.2024 12:16

32. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda başvurular açıldı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen 32. KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'na başvurular açıldı.
32. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda başvurular açıldı

İHKİB açıklamasına göre, 1992'den bu yana Birlik tarafından düzenlenen yarışma, moda alanında kariyer yapmak isteyen genç tasarımcıları sektörle buluşturuyor.

Yarışma, düzenlendiği 31 yıl boyunca etkili bir moda arşivi yaratan ve sektöre nitelikli işgücü kazandırılmasına katkı sağladı, Türkiye'nin tanınmış moda tasarımcılarının yanı sıra 300'ün üzerinde finalist kendi markalarını oluşturdu.

Bu yıl 32'incisi düzenlenecek yarışmanın başvuruları 16 Mayıs'a kadar devam edecek.

Yarışmanın birincisi 150 bin lira, ikincisi 100 bin lira ve üçüncüsü 75 bin lira para ödülünün sahibi olacak. İlk 3’e giren tasarımcılar ayrıca yurt dışında eğitim desteği ve Türkiye'de bir yıllık İngilizce dil eğitimine katılma hakkı kazanacak.

Finale kalan 10 yarışmacı ise atölye ve danışmanlık desteği, 40 bin liralık koleksiyon hazırlama ve malzeme bedeli, İstanbul Moda Akademisi eğitim ödülü, uluslararası bir fuarı ziyareti hakkı, PR ve tanıtım ödülü, Moda Tasarımcıları Derneği'ne 1 yıllık üyelik desteğine sahip olacak.