VATAN, MİLLET, SAKARYA VE FENERBAHÇE

Aslı SERTDEMİR 03 Ağu 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Sonunda Netflix'te muhteşem bir Türk filmi izledim! Uzun zamandır bizimkilerin yaptığı böyle kaliteli bir film izlememiştim. "Zaferin Rengi" gerçekten devler ligi! Türkiye'nin en iyi oyuncularını bir araya getirmişler. Kubilay Aka, Nejat İşler, Birce Akalay, Timuçin Esen, Gonca Vuslateri ve adını yazamadıklarım... Kubilay Aka ve Gülper Özdemir'in oyunculuğuna hayran kaldım. Başroller, yardımcı oyuncular hatta figürasyon dahil hepsi müthiş performans sergilemişler.

Film; vatan, millet, Sakarya hikayesini Fenerbahçe üzerinden etkileyici bir şekilde anlatıyor. Senaryo çok güzel, dönemi en iyi şekilde yansıtıyor. Bir dönem filminde en önemli şeylerden biri olan sanat departmanı da harika iş çıkarmış. Kostümler, aksesuarlar, mekanlar, saç ve makyaj her şey çok iyiydi. Konu hiç dağılmamış, her şey yerli yerinde. Fenerbahçe üzerinden o dönemde yaşananlar, vatan sevgisi çok güzel verilmiş. Hiçbir şey abartılmamış.

Kısacası, gerçekten harika bir film izledim ve herkese şiddetle tavsiye ederim. İzlenecekler listenize hiç tereddüt etmeden ekleyebilirsiniz. Bu arada filmde yapılmayan bir küçük uyarıyı yapmalıyım! “Zaferin Rengi” filmini izleyenlerin, Fenerbahçeli olma ihtimali var! 

Bir dizi Hadise…

Hep Netflix'ten bahsedecek değiliz! Şimdi size Gain platformunda yakında yayınlanacak bir diziden bahsetmek istiyorum. "Esas Oğlan" dizisinin oyuncu kadrosunda Hadise'yi görünce çok şaşırdım. Sahnede Jennifer Lopez'in izinden giden Hadise, sanırım JLO’nun son filmi "Atlas"ı izledikten sonra "Benim Jennifer’dan ne eksiğim var?" diye düşünmüş olmalı ki böyle iddialı bir karar almış.

"Esas Oğlan"ın başrollerini Hadise ve Seda Bakan paylaşacak. Dizi, iki bekar kadının başından geçenleri anlatacak ve Gain platformunda sekiz bölüm olarak yayınlanacak. BKM'nin yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda ise Şenol Sönmez oturacak.

İşin Aslı astarı; haberi ilk okuduğumda bir an kendimi 90'larda gibi hissettim. O dönemde neredeyse her şarkıcı bir dizi veya film projesinde yer alıyordu. Ay, tüylerim diken diken oldu, umarım o günlere geri dönmüyoruzdur. Hadise'nin sahne performanslarını her ne kadar beğensem de, oyunculukta aynı başarıyı yakalayabileceğine pek inanmıyorum. Umarım yanılırım.

Diziler aşkına…

Bilenler bilir ama bilmeyenler için, Emmy Ödülleri Amerikan televizyon yapımlarına verilen ödüllerdir. Her yıl düzenlenen bu ödül töreni, en az Oscar kadar ses getirir. Bu yıl 76.'sı düzenlenecek Emmy Ödülleri'nin adayları açıklandı. Adaylara şöyle bir göz gezdirdim… Valla bu yıl Emmy’de televizyon yapımları değil, Netflix ve FX yarışıyor.

Listenin başında 107 adaylıkla Netflix yer alıyor. FX ise toplam 93 adaylıkla bu yıl en çok aday gösterilen ikinci platform oldu. HBO ve Max ise bu yıl 91 adaylıkla ilk ikiye giremedi.                                          FX'in "The Bear," "Shogun," "Reservation Dogs" ve "I" dizileri dikkat çekiyor. Selena Gomez, "Only Murders in the Building" dizisi üçüncü sezonunda ilk kez oyunculuk kategorisinde adaylık aldı.                               Netflix'ten "The Crown," "Replay" (ki çok beğenmiştim) ve büyük ses getiren "Baby Reindeer" dizileri de diğer aday diziler arasında öne çıkıyor.

Bu yıl kıran kırana bir mücadele izleyeceğiz gibi görünüyor. Çok heyecanlı bir Emmy Töreni bizi bekliyor, yaşasın!