OYUNA DEVAM

Aslı SERTDEMİR 31 Ağu 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Bir önceki yazımda belirttiğim gibi, toplamda 16 dizi yeni sezon anlaşmalarını duyurdu. Hatta bazı dizilerin tanıtımları bile dönmeye başladı. Birçoğu sahaya indi, çekimlere başladı.

Bu dizilerle ilgili elimizdeki sınırlı bilgiyle "Tutar mı Tutmaz mı?" oyunumuzu geçen hafta başlatmıştık. Hadi gelin, yarım kalan "Tutar mı Tutmaz mı?" oyunumuza devam edelim... Gülseren Budayıcıoğlu olmadan yeni sezon olur mu? Tabii ki olmaz! "Kral Kaybederse," 2017'den beri ekrana taşınmaya çalışılmış ama bir türlü gerçekleşememişti. Fakat bu yıl, kararlı bir şekilde ekranlara gelmesi için çalışılıyor. 

Halit Ergenç'in bu diziye sıcak baktığı ve projeye onay verdiği konuşulsa da bu haberle ilgili net bir bilgi yok… Ne yayın tarihi ne de oyuncu kadrosu kesinleşmiş değil. Tek net olan şey, "Kral Kaybederse" için hummalı çalışmaların sürdüğü. Kral gibi bir adamın çöküşünü anlatan bu güçlü hikayenin kötü işlenme ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ve tüm bu belirsizliklere rağmen, bu dizi için "tutar" diyorum. Bir diğer merak edilen dizi ise "İşgal Günlerinde Aşk"… Bu dizinin Ocak ayında, Kanal D'de yayınlanacağını duyduk. 

Yine aynı kaynaktan, başroldeki Rus bir dansçıyı canlandıracak kişinin Neslihan Atagül olduğunu öğrendik. Ama Neslihan hamile! Bu ani haberle tüm planlar değişti ve yeni başrol arayışına geçildi. Dizi, İstanbul’un işgal yıllarını, tarihi gerçeklerle yansıtan bir dönem yapımı olacak. Böyle bir diziye gerçekten ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun, kim oynarsa oynasın, yayınlanmasını ve tutmasını canıgönülden istesem de… Gold Yapım’ın geçmişte yaptığı dönem projelerindeki başarısızlığını ve yurdum insanının zevklerini göz önünde bulundurduğumda, maalesef bu iş için "tutmaz" diyorum. 

Bitmiyordu… 

Show TV'de yayınlanacak olan "Deha," Ay Yapım imzası taşıyor. Başrollerinde Aras Bulut İynemli, Devrim Özkan ve Taner Ölmez gibi güçlü isimler yer alıyor. Oyuncu kadrosuna “Aile” dizisinden hatırladığımız Emel Göksu da son anda katılmış. Senaryosunda, günümüzün en büyük sorunu “güven” teması ön planda. "Babana bile güvenme" sloganıyla yazılmış. Bu dizi için beklentilerim çok yüksek! Veee "Tutar, tutar, tutar!" diyorum. Yeni sezonun açık ara en merakla beklediğim dizi ise "Şapkacı Kadınlar." Kurtuluş Savaşı döneminde, Şapka Devrimi sırasında bir köylü kadının hayatının değişimini konu alan bu dönem dizisini çok da önemsiyorum. Çünkü ülkece bunları tekrar tekrar hatırlamaya çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Umarım güzel işlenir de tutar! Amaaa ne yazık ki umudum yok. İçim acıyarak, “tutmaz” diyorum. İşin Aslı astarını söyleyecek olursam; tamamen başrol oyuncuları kaynaklı, negatif önyargılarım baskın bir dizi var sırada… “Bir Gece Masalı” dizisinin başrollerinde Burak Deniz ve Su Burcu Yazgı Coşkun var. Çekimleri Denizli ve İstanbul'da devam eden bu dizi, ATV'de yayınlanacak. Adalet, aşk, macera temalarını ön planda işleyecek. 

Fragmanı her ne kadar ilgi çekse de, bu dizinin uzun soluklu olmayacağını düşünüyor, büyük riske girerek “tutmaz” diyorum. Eee 16 dizi dedik, öyle kolay kolay bitmiyor… Yazmaya köşemdeki yerim yetmiyor. O zaman haftaya kalan dizilerle devam edelim mi?