AYIP OLDU

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek olan Voleybol Milli Takımımızın kadrosunda tam da Olimpiyatların açılış gününde yaşanan son dakika değişikliğini bu konuya dahli olanlar nasıl izah edecekler merak ediyoruz.

Ortalıkta yaşanan bir sakatlık söz konusu değil, kampta kavga falan çıkmış da değil ama ne oluyorsa oluyor hooop Tuğba Şenoğlu kadro dışı kalıyor yerine İlkin Aydın dahil oluyor Olimpik Voleybol Milli Takımı kadrosuna. Bütün takım tam havaya girmişken yaşanan bu son dakika değişikliği umalım ve dileyelim ki takımın ritmini bozmasın. 2023 VNL şampiyonu olan kızlarımız büyük ihtimalle bu sene olimpiyatlarda kürsü yapacaklardı inşallah ona bir zarar gelmez bu son dakika değişikliği ile. 

Bizim spor yöneticilerimiz oldukça “iletişim özürlüler” maalesef. Şayet böyle bir değişiklik teknik olarak elzem ise çıkar bunun iletişimini ona göre kurgularsın, konunun taraflarını yanına alır gerekçelerini ikna edici bir şekilde ortaya koyarsın, milleti işin içinde iş olmadığına ikna edersin sonra yürür gidersin işine gücüne bakarsın. Sen böyle yapmadığın zaman herkesin aklına güzide bir kulüp başkanımızın kişisel girişimleri ile kulübünün oyuncusunu Milli Takıma aldırmak için çabaladığı ve en zayıf halka olarak Tuğba’nın seçildiği gelir ister istemez.

“Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten” dizelerindeki göndermeyi Ülkü Tamer merhum sanki bizim böylesi durumlarda yetersiz kalan sözcük dağarcığımızı takviye etmek için yazmış adeta. 

Daha geçenlerde bir televizyon programında büyük bir rahatlıkla “… benim de solum çok kötüydü düzeltmeye başladıktan sonra şimdi de açı problemim var, defansta da sola gidemiyorum çünkü sol dizimin üstüne asla düşemiyorum vida var dizimde, sol dizimin üstüne düşemediğim için defansta solda asla yokum, manşette solda asla yokum, hele ki dropsa asla yokum… ama Vallahi yokum” diyen bir sporcunun yer aldığı milli takımda o oynarken rakipler dileriz bu videoyu izlememiş olsunlar. 

Bu iş apar-topar kotarıldıktan sonra İlkin’in Milli Takım’dan arkadaşı Melissa Vargas hakkında sözleri de yer aldı sosyal medyada, bu da işin tuzu biberi oldu desek yeridir. Şimdi, hakkında bu kadar konuştuğun milli formayı beraber giyeceğin arkadaşınla nasıl yüz-yüze bakacaksın acaba İlkin? Hadi Melissa Kübalı, orada doğmuş büyümüş Türk değil ama daha sonra tüm dünyada yapıldığı gibi devşirilmiş ve şanlı Ay-Yıldızlı formayı terletiyor diye eleştiriyorsun ya Santrelli Hoca’nın yüzüne nasıl bakacaksın? O da Türk değil ama Türkiye’nin başarısı için ter döküyor, onun da göğsünde Ay-Yıldız var. Onu ne yapacağız? Daha önce Guidetti vardı o da İtalyan’dı hatta eniştemizdi.

Neyse bir musibet bin nasihatten evlâdır diyerek Paris Olimpiyatlarında şanlı bayrağımız için ter dökecek sporcularımıza ve Avrupa Kupalarında üst turlara çıkmak için rakipleriyle rövanş maçına çıkacak futbol takımlarımıza üstün başarılar dileyerek Ağustos’a merhaba diyelim.

Neyse ki korktuğumuz olmadı Hollanda’yı zorlansak da 3-2 yendik. Kızlarımıza tebrikler”

Haydi bastır Türkiye…