Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 13:00 Güncelleme: 19.08.2024 13:14

YENİMEK kurslarına kayıtlar başladı

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nda (YENİMEK) 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için kayıtlar başladı.
YENİMEK kurslarına kayıtlar başladı

Yenimahalle’de 16 Eylül’de derslerin başlayacağı YENİMEK kurslarında; sanat ve tasarım, sağlık, okuma yazma, müzik ve gösteri sanatlar, kuyumculuk teknolojisi, kişisel gelişim, güzellik ve saç bakım hizmetleri, giyim üretim teknolojisi, pazarlama ve perakende, el sanatları, bilişim teknolojileri, yiyecek içecek hizmetleri, seramik ve cam teknolojisi, tarım teknolojisi, spor gibi birbirinden farklı 15 alanda ve 51 branşta 97 öğretmen eşliğinde eğitimler verilecek.

Yenimahalle sakinlerinin kişisel gelişimi ve meslek edinimi için YENİMEK noktalarının büyük bir boşluğu doldurduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

“Belediye olarak alt yapı, park ve yeşil alanlar, asfalt serimi, temizlik işleri gibi asıl görevlerin dışında vatandaşın sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Kendini geliştirmek ve meslek edinmek amacıyla YENİMEK kurslarına kayıt yaptıran vatandaşlarımızın sayısı 20 bine ulaştı. İlçemizin 21 farklı noktasında kurs hizmeti veriyoruz. Boş vaktini öğrenerek ve kendini geliştirerek geçirmek isteyen tüm sakinlerimizi YENİMEK noktalarına bekliyoruz”