Türkiye - Gündem 17.02.2023 07:00

YeniBirlik Gazetesi afet bölgesinde

Gazeteci Güngör Yavuzaslan Adıyaman'da
YeniBirlik Gazetesi afet bölgesinde

Gazeteci Güngör Yavuzaslan Adıyaman’da

Bölgede büyük bir mücadele var... Enkazlar kaldırılıyor ve yardım çalışmaları için seferber olmuş STK’lar var.
Asrın afetinin yaşandığı bölgelerden Adıyaman’da yardım kuruluşları seferber olmuş durumda. AFAD koordineli olarak Umut Kervanı İnsan Yardım Vakfı, Avrupa Yetim Eli Uluslararası Yardım Derneği, Yetimler Vakfı, Iho Ebrar Uluslarası Yardım organizasyonu merkezde yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Umut Kervanı organizasyonunda çalışmalarına depremin ilk saatlerinden itibaren arama kurtarma çalışmalarına başlandı. İlk olarak Şanlıurfa’dan bölgeye intikal eden ekipler afetzedeleri kurtarma çalışmalarına başladı.


Açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, ’’Depremin ilk saatlerinden itibaren Adıyaman’a ekiplerimizi yönlendirdik. Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını yaparken AFAD ile koordineli olarak çalışma yürüttük. Şu anda afetzedelerin önceliklerine göre barınma, iaşe ve ısınma faaliyetlerini yürütüyoruz. STK’lar olarak iş birliği içinde olmamız koordinasyonda sonuç ortaya çıkardı. Adıyaman’da günlük 250 gönüllü olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda günlük 25 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Koordinasyon merkezimizde binlerce kişinin acil ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle kurduğumuz mobil ekiplerle merkez mahalleler, ilçeler ve köylere bize gelen taleplere göre ihtiyaçlarını ulaştırıyoruz. Özellikle gıda, çocuk maması, çocuk bezi ve hijyen seti bize gelen en çok talepler’’ olarak açıkladı.

Adıyaman’da hasarlı binalardan dolayı insanlar yakın bölgelerdeki hasar görmeyen yakınlarının evlerine sığınmış durumda. AFAD ve STK’lar tarafından çadırlar kurulmaya devam ediyor. Şu an bir yandan enkazlarda arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken afetzedelerin yakınları enkaz başlarında beklemeye devam ediyor.