Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.06.2024 12:00 Güncelleme: 28.06.2024 12:35

"Xinjiang'a Yatırım" etkinliğinde 78 milyar dolarlık proje imzalandı

Avrasya Fuarı kapsamında "Xinjiang'a Yatırım" temalı endüstriyel işbirliği, tanıtım ve imza töreni Urumçi'de gerçekleştirildi.
"Xinjiang'a Yatırım" etkinliğinde 78 milyar dolarlık proje imzalandı

Avrasya Fuarı kapsamında “Xinjiang’a Yatırım” temalı endüstriyel işbirliği, tanıtım ve imza töreni Urumçi’de gerçekleştirildi. Fuar sırasında imzalanan 318 yatırım projesi sözleşmesinin toplam hacmi 572,2 milyar yuana (78,7 milyar dolar) ulaştı. Sözleşmeler, yeni enerji, yeni materyaller, elektronik ve bilgi teknolojileri, tekstil ve lojistik alanlarını kapsıyor.

8. Çin-Avrasya Fuarı, 26 Haziran’da Çin’in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde açıldı. 30 Haziran’a kadar açık kalacak fuar, yatırım iş birlikleri, uluslararası fuarlar, özel endüstriler ve ekipman imalatına odaklanan dört ana sergi alanından oluşan 140 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Fuarda yatırım, iş birliği, özel endüstriler ve daha fazlasına odaklanan sergi alanları yer alıyor. Katılımcılar arasında 50 ülke, bölge ve uluslararası organizasyon ile binden fazla şirket ve kurum yer alıyor.