Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.04.2024 11:30 Güncelleme: 24.04.2024 14:10

Xi'den Çin-Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Arası Uzaycılık İşbirliği Forumu'na tebrik

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping bugün ilk Çin-Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Arası Uzaycılık İşbirliği Forumu'na tebrik mesajı gönderdi.
Xi'den Çin-Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Arası Uzaycılık İşbirliği Forumu'na tebrik

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping bugün ilk Çin-Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Arası Uzaycılık İşbirliği Forumu’na tebrik mesajı gönderdi.

Xi mesajında, Çin-Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Forumu’nun kurulması üzerinden geçen 10 yılda iki taraf arasında her alanı kapsayan dostluk işbirliğinin hızla geliştiğini ve ikili ilişkilerin eşit, karşılıklı yarara dayalı, inovatif, açık ve halklara yararlı bir çağa girdiğini belirtti. Son yıllarda uzaktan algılama uydusu, telekomünikasyon uydusu ve derin uzay istasyonu gibi alanlardaki işbirliğinde verimli sonuçların elde edildiğine işaret eden Xi, Çin’in Latin Amerika ve Karayip ülkeleriyle birlikte yüksek düzeydeki uzaycılık ortaklığı tesis ederek, uzaycılık teknolojilerinin halklara daha iyi şekilde hizmet etmesini sağlamaya ve kader ortaklığını geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

İlk Çin-Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Arası Uzaycılık İşbirliği Forumu bugün Hubei eyaletinin merkezi Wuhan kentinde düzenlendi.