Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 20.06.2024 16:02 Güncelleme: 14.06.2024 16:17

Virgosol'den bir Ar-Ge yatırımı daha! Yerinde Ar-Ge merkezinin kapılarını açtı

Yazılım kalite kontrol ve güvencesi alanında dünya standartlarında ürün ve hizmetler sunan yerli girişim Virgosol, Ar-Ge odaklı yatırımlarında hız kesmiyor. Virgosol, Türkiye'nin öncü teknoparklarında başladığı Ar-Ge yolculuğuna, yerinde Ar-Ge merkezini hayata geçirerek devam ediyor.
Virgosol'den bir Ar-Ge yatırımı daha! Yerinde Ar-Ge merkezinin kapılarını açtı

Yazılım kalite kontrol ve güvencesi alanında sunduğu dünya standardındaki ürün ve hizmetlerle 4 yılı aşkın süredir sektöre yön veren ve Deloitte tarafından hazırlanan global EMEA Fast 500 2023 listesinde 20 katlık büyüme oranıyla ilk 250 arasında yer alan sayılı Türk firmasından biri olan Virgosol, Ar-Ge alanındaki kapsamlı çalışmalarına yatırım yapmaya devam ediyor. Yıldız Teknik, Medeniyet ve Namık Kemal üniversitelerinin teknoparklarında geniş bir Ar-Ge yapılanmasına sahip olan Virgosol; şimdi de globalleşme vizyonu doğrultusunda yerinde Ar-Ge merkezinin kapılarını hayata geçirdi. Virgosol, yerinde Ar-Ge merkezinde geliştireceği yapay zekâ, makine öğrenmesi ve büyük veri odaklı ürünlerle global arenada yer bulan, Türkiye’yi başarıyla temsil eden ürünler geliştirmeyi hedefliyor.

“Teknoloji alanında hedefimiz oyun kurucu olmak”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Virgosol Kurucu Ortağı ve CTO’su Miraç Emektar, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz dijital dönüşüm çağında teknoloji baş döndürücü bir hızda ilerlerken, hedefimiz bu dünyada oyun kurucu olmak. Yıldız Teknik, Medeniyet ve Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan Ar-Ge ofislerimizde teknolojik ilerlemenin zeminini oluşturacak çalışmalara imza attık. Şu ana kadar iki adet TÜBİTAK, iki adet KOSGEB Ar-Ge projesini başarıyla tamamladık. Yeni TÜBİTAK projelerimiz de değerlendirme aşamasında. Hayata geçirdiğimiz yerinde Ar-Ge merkezimizde makine öğrenmesi, yapay zekâ ve büyük veri odaklı ürün ve çözümler geliştirmeyi sürdürmenin yanında Ar-Ge ekibimizi de genişletmeyi hedefliyoruz.”

“Gençlerimizin, ülkemizin ve şirketimizin geleceğine yatırım yapıyoruz”

Ar-Ge merkezini sektörde cazibe merkezi haline getirdiklerine vurgu yapan Emektar, sözlerine şöyle devam etti:

“Sürdürülebilir bir dönüşüm sağlama hedefiyle insanı odağımıza alarak, gelirimizin büyük kısmını Ar-Ge çalışmalarımıza ayırıyor; Türkiye’yi yazılım sektöründe bir dünya markası haline getireceğine inandığımız gençlerimize, ülkemizin ve şirketimizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Ekibimizin keyifle çalıştığı ve ürettiği, yeteneklerini geliştirme imkânı bulduğu bir yapı oluşturduğumuz için son derece mutlu ve gururluyuz. Sadece bugüne değil geleceğe hizmet eden yatırımlarla sürdürülebilir bir büyüme hedefliyoruz. Ar-Ge alanında yatırımlarımızı artırarak globalde de ülkemizi başarıyla temsil etmeye başladık, buna aynı hızla devam edeceğiz.”

Ar-Ge teşviklerinin önemine de dikkat çeken Emektar “Virgosol, KOSGEB’in ileri girişimcilik desteğini alarak kurulmuş bir şirket. Bugün olduğumuz noktaya, devletimizin Ar-Ge teşvikleri ile hayata geçirdiğimiz fark yaratan ürünleşme stratejimizle geldik. Bu alandaki potansiyelin farkına varan ve destekleyen devlet politikalarının, Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimini daha da üst seviyelere taşınacağına inanıyorum. Gençlerimizin bu politikaları takip etmesi ve teknoloji alanında fark yaratan fikirlerini hayata geçirmek için faydalanmaları ülkemizin geleceği için çok önemli” dedi.